Moise Guran, despre CREDITELE ÎN FRANCI:”Prostia are întotdeauna un preţ. Acum, în franci elveţieni”

de:
16 ian. 2015
0 Afișari
Moise Guran, despre CREDITELE ÎN FRANCI:

„Nu vreau să ne lansăm în explicaţii savante, cu tot respectul pentru cei cu ciocolata, nu cred că economia Elveţiei este atât de importantă încât să ne mai batem capul şi cu ea, aici în România”, scrie Moise Guran pe biziday.ro.

„Contează mai puţin ce a făcut Banca Elveţiei, contează mai mult faptul că, dacă eşti şi tu un român acolo, care şi-a cumpărat o casă cu credit în franci elveţieni, un român care ştia că ieri cursul a fost de 3,7 lei, s-ar putea să-ţi fi stat inima în loc în momentul în care s-au îngălbenit şi s-au înroşit ecranele televizoarelor care anunţau că a sărit cursul francului elveţian la 5 lei.

Adevărul este că francul nu a fost nici măcar o secundă la 5 lei, iar la 4,9 lei a stat chiar câteva secunde. După care a scăzut la 4,3 lei, ceea ce tot înseamnă foarte mult pentru tine, românule, care trebuie să dai, poate lunar, la bancă să zicem 500 fr. elvețieni, deci cam 2000 de lei.

Poate ai transpirat în momentul ăla de panică şi ţi-ai făcut repede un calcul… la 5 lei francul, luna asta, duci, în plus, la bancă 650 de lei. La 4,3 lei franacul, te duci cu 300 de lei în plus. În primul caz ai avea o creştere de rată de 40%, în al doilea de 15%. Tot e mult”, scrie jurnalistul.

Moise Guran scrie și despre jurnaliștii care și-au luat credite în franci elvețieni: „Trebuie să ştiţi că numeroşi jurnalişti au credite ipotecare în franci elveţieni. Asta pentru că, acum câţiva ani, s-au crezut mai deştepţi decât alţii, pentru că o bancă sau mai multe le-au făcut oferte preferenţiale, lor, jurnaliştilor, dar şi pentru că, acum 8-9 ani, mulţi de la ProTV şi-au luat astfel de credite în CHF. Cum ProTV-ul e trendsetter, puteam să zic eu orice, putea să facă Isărescu orice, putea Dumnezeu să le spună că Francul e monedă de economisire, NU de credit, ei tot ar fi făcut creditul. Că, na! Era trendy să ai credit în CHF…”.

Continuarea pe biziday.ro.

Cookies