ARHIVA B365

Mohammad Munaf, teroristul condamnat pentru răpirea jurnaliștilor în Irak, GĂSIT și ADUS în România

Mohammad Munaf a fost condamnat definitiv, în 2008, la 10 ani de închisoare pentru comiterea unor fapte de terorism împotriva unor cetățeni români. Condamnarea a fost dată de judecători în dosarul răpirii jurnaliștilor din Irak.

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 27 august, o declarație referitoare la acțiunea autorităților statului român de aducere în țară a lui Mohammad Munaf.

Potrivit președintelui Iohannis, Munaf se află în custodia Poliției Române și a fost găsit, conform lui Ovidiu Marincea, consilierul directorului SRI, în Orientul Mijlociu.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt IGPR: „Munaf a fost deja dus într-un centru de reținere și arest preventiv, urmând ca ulterior să fie transportat într-un centru de încarcerare.”

Vă prezentăm în continuare textul declarației:

„Autoritățile statului român au finalizat astăzi demersurile în cazul lui Mohammad Munaf, cetățean irakian și american, cu aducerea în țară a acestuia. Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, de Curtea de Apel București la 10 ani de închisoare, pentru acte de terorism împotriva unor cetățeni români, se află în prezent în custodia Poliției Române.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a cooperării tuturor instituțiilor statului român, sub coordonarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Felicit Serviciul Român de Informații, Ministerul Afacerilor Interne, precum și celelalte instituții din cadrul sistemului național de prevenire și combatere a terorismului, care și-au adus contribuția pe dimensiunea externă, pentru ampla operațiune desfășurată în această perioadă, în cooperare cu parteneri interni și externi.

Efortul autorităților române a făcut posibil ca unul dintre principalii vinovați în dosarul răpirii celor trei jurnaliști români în Irak, în anul 2005, să își ispășească pedeapsa în România, conform sentinței judecătorești.

Reafirm încă o dată sprijinul ferm al României pentru lupta împotriva terorismului”, susține președintele Klaus Iohannis.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button