ARHIVA B365

Se modifică referendumul: mai puţine întrebări şi altă dată

Primarul general, Sorin Oprescu, a anunţat luni modificări în organizarea referendumului. În urma întâlnirii avute cu liderii grupurilor politice din CGMB s-a stabilit ca data organizării referendumului şi numărul întrebărilor la care bucureştenii vor trebui să răspundă să fie modificate.

„Data va fi schimbată, cu cel puţin o săptămână mai târziu, pentru că exact atunci este bacalaureatul, perioada dintre probele orale şi cele scrise. După cum se ştie, majoritatea membrilor din comisiile de supraveghere a votului şi de numărare a voturilor sunt profesori. Mai mult decât atât, sălile trebuie reamenajate pentru proba scrisă”, a spus Sorin Oprescu după întâlnirea cu liderii politici din CGMB.

„O altă problemă discutată a fost necesitatea reducerii cheltuielilor. La 7 întrebări ar fi trebuit tipărite mai mult de 14 milioane de buletine de vot. De asemenea, vor şi mai puţine întrebări. Nimeni nu vrea să organizeze un sondaj. În final, probabil că vom avea 3-4 întrebări. Mâine ne vom întâlni din nou şi vom stabili exact numărul întrebărilor şi forma acestora”, a mai declarat primarul general.

După ce vor fi stabilite de principiu noile întrebări, miercuri va fi convocată o şedinţă de îndată a CGMB în cadrul căreia va fi aprobată o nouă hotărâre privind organizarea referendumului. Potrivit edilului-şef, reprezentanţii PDL, cei care au propus şi votat hotărârea privind organizarea referendumului pe 19 iunie cu 7 întrebări, s-au declarat de acord cu noile modificări propuse de colegii din CGMB.

Conform hotărârii în vigoare a CGMB privind organizarea referendumului, propus de PDL, PRM şi PNG şi aprobată cu majoritate de voturi, bucureştenii ar fi trebuit să răspundă următoarele întrebări pe tema reorganizării administrative a Bucureştiului:
1. Sunteţi mulţumiţi de modul în care s-a dezvoltat Capitala?
2. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?
3. Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?
4. Suntei mulţumiţi de curăţenia din Bucureşti?
5. Vă doriţi o arhitectură unitară in Bucureşti?
6. Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului administrativ?
7. Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general şi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti?

Costurile organizării referendumului au fost estimate de administraţia locală la aproximativ cinci milioane de lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button