Modificări în conducerea RATB: Cine sunt noii directori ai Regiei

de:
05 sept. 2013
26 afișări
Modificări în conducerea RATB: Cine sunt noii directori ai Regiei

După demiterea tuturor directorilor RATB, în urma deciziei luate de Consiliul de Administraţie, RATB are noi directori şi o nouă structură organizatorică. Potrivit directorului general al RATB, Valeriu Bunea, noii directori RATB au fost selectaţi din cadrul Regiei. Noii directori ai RATB sunt:

Adrian Mihail – şef Serviciu Programare a fost numit acum director Programare şi Siguranţa Circulaţiei

Adrian Dragnea – şef de atelier la uzina RATB a fost numit director Mentenanţă şi Administrare Sisteme 

Adrian Teodorescu – jurist în cadrul Serviciului Juridic a fost numit director Achiziţii şi Marketing

Mariana Duţă – a lucrat la Serviciul Audit al Regiei şi ocupă acum funcţia de director Financiar Contabilitate 

Ion Rodeanu – şef Birou Energetic în cadrul Serviciului Mecano-Energetic al RATB a fost numit director de Întreţinere Sisteme Energetice şi Cale de Rulare

Ileana Savu – inginer în cadrul Serviciului Tehnic ocupă acum funcţia de director Administrativ şi Asistenţă Socială

Toată conducerea are statut de interimar, inclusiv eu. Aşa s-a şi spus: interimat pentru toată lumea, urmând să se facă o evaluare făcută de o comisie abilitată, alcătuită din specialişti în Dreptul Muncii, care să stabilească cine, ce şi cum. Nu s-a stabilit încă după ce perioadă se va face această evaluare, dar nu va dura mult„, a declarat Valeriu Bunea, directorul general interimar al RATB, pentru B365.ro.

Potrivit unor surse RATB, directorilor demişi li s-au desfăcut deja contractele de muncă, iar directorii respectivi au primit banii aferenţi celor 20 de zile de preaviz. De asemenea, potrivit aceloraşi surse, membrii Consiliului de Administraţie au făcut o schimbare de organigramă ca să poată motiva concedierile printr-o reorganizare.

Directorul general al RATB a confirmat disponibilizarea a 240 de angajaţi din cadrul Regiei. „Hotărârea Consiliului de Administraţie prevede disponibilizarea a 240 de persoane din rândul personalului de conducere şi de execuţie. Altceva nici nu s-a vehiculat. Aceasta este hotărârea şi urmează să se dispună măsurile. Este o disponibilizare colectivă care are nişte paşi conform Codului Muncii şi se vor executa într-un timp. Alte măsuri nu sunt dispuse şi nu le avem în vedere, cel puţin până la ora asta. Şi în cazul directorilor RATB demişi se vor aplica prevederile Codului Muncii şi ale Contractului Colectiv de Muncă privind situaţia în parte a fiecăruia. Sunt o serie de criterii care sunt stipulate clar. Salariile compensatorii sunt stabilite de prevederile Codului Muncii şi de Contractul Colectiv de Muncă în funcţie de vechimea celui care va fi afectat de măsura respectivă. Nu e o regulă generală. Fiecare primeşte salarii compensatorii după prevederile Codului Muncii şi ale Contractului Colectiv de Muncă„,  a declarat Valeriu Bunea, directorul general interimar al RATB, pentru B365.ro.

În urmă cu doar câteva zile, toţi directorii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), cu excepţia directorului general interimar, Valeriu Bunea, au fost demişi. Decizia a fost luată de Consiliul de Administraţie, în urma unei anchete făcută de Guvern, la începutul anului. După ce s-a luat această măsură, fostul director general al Regiei, Adrian Mihai Câmpurean, a declarat, pentru B365.ro, că mulţi dintre directorii demişi nu erau vizaţi de ancheta corpului de control al Guvernului, aceştia fiind angajaţi după anchetă. Mai multe detalii găsiţi aici.

Directorii demişi sunt: 

– Ing. Gheorghe Aron – Director Exploatare

– Ing. Geani Dabu – Director Infrastructura

– Dr. Ing. Şerban Panaitescu – Director Tehnic 

– Ing. Constantin Duchin – Director Resurse Umane şi Asistenţă Socială

– Ec. Virgil Chiru – Director Economic

– Ec. Deniz Osman – Director Comercial

– Florinel Badea – Directorul Uzinei RATB.

Cookies