Modificări importante la Metrorex de la 1 ianuarie! Ce se întâmplă cu cartelele de călătorie

01 ian. 2021
56 Afișari
Modificări importante la Metrorex de la 1 ianuarie! Ce se întâmplă cu cartelele de călătorie

Imprimarea cartelelor contactless a început. Noul sistem de taxare al Metrorex, care va permite o integrare „deplină” cu STB, va fi implementat începând de anul viitor, iar liniile de metrou vor fi modernizate și extinse, a anunțat directorul Metrorex, Daniel Mocanu.

Modernizarea presupune posibilitatea, călătorilor de a avea acces la metrou cu ajutorul cartelei magnetice, noului card contactless Metrorex sau cu cardul bancar contactless.

„Sigur că trebuie să fim mai exigenți cu noi pentru a oferi servicii de calitate și pentru a implementa mai rapid proiectele de realizare a Magistralei 6 (pentru care s-au depus 4 oferte la lotul 1- lucrări de structură și pentru care s-a finalizat și încărcat în SICAP documentația de achiziție pentru lotul 2-lucrări de structură), precum și pentru continuarea Magistralei 5 până la Piața Iancului, a Magistralei 4 între Gara de Nord 2 și Gara Progresul, achiziția de noi trenuri, modernizarea Magistralelor 1, 2, 3 și realizarea de extensii spre Mogoșoaia, Berceni, Pantelimon, Tunari etc. Totodată, împreună cu specialiștii din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și consultanți ai UE, se urmărește realizarea proiectelor pentru Bragadiru – Voluntari (Magistrala 7) și a semiinelului Crângași – Dristor 2 (Magistrala 8)”, a declarat directorul general Metrorex, Daniel Mocanu, citat de Agerpres.

Acesta a mai amintit că Metrorex a semnat, pe final de an, contractul pentru achiziția a 13 trenuri noi pentru Magistrala 5 de metrou Râul Doamnei – Eroilor, care a fost dată în circulație în acest an.

„La final de an s-au terminat și lucrările de modernizare a sistemului de taxare, astfel încât am început imprimarea cartelelor contactless creând premisele unei integrări depline cu STB și alți operatori de transport. Aceasta, după ce în prima parte a anului a fost implementată plata cu cardul bancar. Tot pe final de an s-a semnat contractul pentru achiziția a 13 trenuri noi de metrou dedicate Magistralei 5, cu posibilitatea de extensie cu încă 17 trenuri”, a mai arătat Daniel Mocanu.

Cookies