Bună dimineața, București! Dacă nu ați observat deja, să știți că a apărut o modificare semnificativă la ieșirea din Pasajul Piața Muncii, unde au apărut stâlpișori care delimitează banda de făcut la stânga, la ieșirea din tunel înspre Dristor.
Un membru al comunității Infotrafic București și Ilfov publică o imagine cu reconfigurarea ieșirii din Pasajul Piața Muncii, în sensul de mers spre Dristor.
În comunitatea Infotrafic București și Ilfov, mulți dintre șoferi spune că montarea acestor stâlpișori la ieșirea din tunel e foarte utilă în trafic.
Așa e normal, așa trebuie organizate toate locurile cu “portițe” pentru cocalari. Și chiar se simte, se circulă o idee mai bine!
Ar fi, totuși, o mică problemă, cupă cum atrage atenția un alt șofer:
Astăzi, la 8 dimineața, 3-4 stâlpișori erau aproape scoși, că au trecut “șoferii” peste ei…. Dar camera de pe stâlp a poliției locale a văzut și urmează cadourile
Nu este singurul loc din București în care este nevoie de marcaje și delimitări suplimentare. Tot șoferii atrag atenția asupra mai multor astfel de zone din oraș:
Așa trebuie și la Universitate pentru banda de stanga, si la intrarea în pasajul Unirii (înspre Tineretului)
Aşteptăm şi la Răzoare aşa ceva, acolo e o bandă obligatoriu dreapta de pe care toţi şmecherii merg înainte, iar cine circulă legal ajunge să mai stea un semafor în plus din cauza asta.
Cu stâlpișori de genu’, iluminați cu becuri cumva din asfalt ar trebui și pe Brătianu dinspre Unirii, intersecția cu Doamnei și Colței, unde se face stânga pe Doamnei la semafor. Acolo, vreo 50 m, după ce că e și beznă pe bulevardul ăla, șoferii care vin dinspre Universitate au tendința să intre pe banda de stânga, pt ca nu se distinge mai nimic
Acest pasaj din București a fost construit în anul 1985 și face legătura între Șoseaua Mihai Bravu, Calea Călărașilor, Bulevardul Decebal și Bulevardul Basarabia.
Pasajul Piața Muncii asigură, prin vest continuarea traficului din centrul capitalei dinspre Piața Unirii, prin Calea Călărașilor, șoseaua Matei Basarab, bulevardul Unirii, bulevardul Decebal spre estul capitalei, prin bulevardul Basarabiei, precum și ieșirea spre localitatea Călărași, pe DN3
În luna decembrie a anului 2010 a început reabilitarea tunelului; atunci, au fost refăcute structura de rezistență și hidroizolația pasajului, iar la suprafață a fost amenajat un mic parc și o fântână arteziană.
În septembrie 2011 au început lucrările la supralărgire a bretelelor laterale de lângă pasaj la două, respectiv trei benzi pe sens, în funcție de segment, dar și la trotuare și la reabilitarea interioară a pasajului prin placare cu materiale estetice și fonoabsorbante.
Deși termenul inițial de predare era de doi ani, lucrările au durat, în final, mai mult de patru ani.