BAZAR

Modificare a Codului Rutier 2013 cu impact asupra instructorilor auto

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat, din nou, prin HG 480/2013, publicată în Monitorul Oficial pe 24 iulie. Pe lângă alte prevederi legislative, la primul articol sunt vizaţi instructorii auto independenţi. „La articolul 29, alineatul 3 se abrogă” – se arată în noua normă. Adică, se abrogă tocmai prevederea legală care le permite instructorilor auto independenţi să iasă pe stradă cu învăţăcei, scrie Cuget Liber, citat de realitatea.net

„Pregătirea practică a persoanei (…), în vederea obţinerii permisului de conducere valabil pentru oricare dintre categoriile obţinerii permisului de conducere, valabil pentru oricare dintre categoriile A, B, BE şi subcategoriile A1 şi B1 se poate efectua şi de către un instructor auto atestat în condiţiile legii, care a încheiat un contract cu unitatea autorizată în care solicitantul a efectuat pregătirea teoretică” – este prevederea eliminată din legislaţie. 

În consecinţă, cei care vor începe, după 8 august – când intră în vigoare modificările aduse Codului Rutier! – şcoala de şoferi, nu vor mai putea să apeleze la instructori auto independenţi pentru lecţiile practice, şi la şcolile de şoferi pentru cursurile teoretice. Vor trebui, pentru ambele etape, să se adreseze şcolilor de şoferi. 

Mai bine de 4.000 de instructori auto independenţi de la nivelul ţării vor avea de suferit din cauza acestei măsuri. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button