Modernizarea transportului în comun din București. O singură firmă a depus oferta în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de troleibuze, anunță Nicușor Dan

27 oct. 2022
5713 afișări
Modernizarea transportului în comun din București. O singură firmă a depus oferta în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de troleibuze, anunță Nicușor Dan
Modernizarea transportului în comun din București. O singură firmă a depus oferta în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de troleibuze, anunță Nicușor Dan. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul General anunță că, astăzi a fost ultima zi pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației pentru achiziția a 100 de troleibuze, pentru București. Nicușor Dan transmite că o singură companie s-a înscris în cadrul acestei proceduri.

100 de troleibuze noi în București

„A fost finalizată etapa de depunere a ofertelor în cadrul procedurii de achiziție a unui număr de 100 de troleibuze, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală, astăzi fiind ultima zi pentru depunerea acestora”, anunță Nicușor Dan pe Facebook.

SOLARIS BUS & COACH sp. z. o. o. este singura compania care a depus oferta în cadrul procedurii de achiziție a unui număr de 100 de troleibuze.

Nicușor Dan spune că urmează etapa de evaluare a ofertei, astfel încât municipalitatea să poată stabili dacă firma care a depus oferta va fi desemnată câștigătoare.

Proiectul are o valoare totală estimată de 273.109.244 lei (fără TVA). Banii sunt asigurați printr-o finanțare nerambursabilă de la Fondul de Mediu, din veniturile obținute din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră.

Detalii tehnice

Cele 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m, vor avea:

  • podea complet coborâtă,
  • spațiu dedicat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități,
  • computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS,
  • sistem de informare audio-video,
  • aer condiționat,
  • o autonomie minimă de 20 de kilometri.

Garanția funcționării troleibuzelor electrice va fi de minimum 300.000 de kilometri, din momentul în care acestea vor fi puse în exploatare sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă.

„Aceste troleibuze vor fi achiziționate suplimentar față de cele 22 de troleibuze finanțate prin PNRR”, transmite Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

Amintim că, vara aceasta, în luna iulie, Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei va lansa în SEAP documentația aferentă pentru achiziția a 100 de troleibuze.

Cookies