Modernizarea transportului în comun din București. Ce dotări vor avea cele 100 de troleibuze cumpărate de Primăria Capitalei

13 aug. 2022
4464 Afișari
Modernizarea transportului în comun din București. Ce dotări vor avea cele 100 de troleibuze cumpărate de Primăria Capitalei
Modernizarea transportului în comun din București. Ce dotări vor avea cele 100 de troleibuze cumpărate de Primăria Capitalei. Sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului București

Primăria Capitalei a anunțat că a lansat în SEAP documentele necesare pentru achiziția a 100 de troleibuze noi pentru modernizarea transportului în comun din București.

Ce dotări vor avea cele 100 de troleibuze cumpărate de Primăria Capitalei

Potrivit caietului de sarcini, cele 100 de troleibuze vor fi din gama de 12 metri, vor avea o autonomie de minim 20 de km, podea complet coborâtă pe toată suprafaţa disponibilă pentru călătorii care stau în picioare și rampă cu acționare mecanică sau electrică pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, cu un sistem de protecţie împotriva plecării troleibuzului cu rampa deschisă.

Acestea vor fi prevăzute cu buton de semnalizare a intenţiei de acţionare a rampei, situat atât la exterior, cât şi la interior, precum şi semnalizare la bord pentru șoferul troleibuzului, anunță PMB.

Cele 100 de troleibuze cumpărate de Primăria Capitalei vor avea instalaţii de aer condiţionat atât pentru pasageri, cât și pentru șofer. Totodată, vor avea facilităţi pentru accesul nelimitat al pasagerilor cu mobilitate redusă (rampă, „kneeling”).

Prize pentru călători

PMB anunță că vehiculele vor avea computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online, sistem de informare audio-video, sistem de numărare a călătorilor, iar în salon vor fi prize USB tip A (5V, min 2A) pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale pasagerilor.

„Garanția completă de funcționare FULL WARRANTY va fi de minimum 300.000 km de la data recepției sau minimum 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă”, transmite municipalitatea.

Suma totală estimată pentru achiziția acestor mijloace de transport este de 273.109.244 lei (fără TVA), iar banii sunt asigurați prin finanțare nerambursabilă de la Fondul de Mediu.

Ofertele pot fi depuse până la data de 14 septembrie 2022.

Anunțul din SEAP poate fi consultat AICI.

Cookies