Modernizarea șinelor de tramvai din București (27 de km). Nicușor Dan spune care sunt bulevardele vizate

09 iun. 2022
8572 Afișari
Modernizarea șinelor de tramvai din București (27 de km). Nicușor Dan spune care sunt bulevardele vizate
Modernizarea șinelor de tramvai din București (27 de km). Nicușor Dan spune care sunt bulevardele vizate. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

STB a terminat și a trimis Primăriei Capitalei documentația pentru modernizarea a 27 de km de șină de tramvai. Nicușor Dan a făcut anunțul și a spus care sunt câteva din bulevardele care vor beneficia de linii de tramvai noi.

Modernizarea șinelor de tramvai din București

Primarul General al Capitalei a anunțat prin intermediul unei postări pe Facebook că Societatea de Transport București (STB) a finalizat și a trimis Primăriei Municipiului București documentele necesare pentru modernizarea șinelor de tramvai (27 de km).

Nicușor Dan a declarat că în următoarea ședință a Consiliului General va supune aprobării consilierilor generali proiectele de hotărâre care vizează reabilitarea infrastructurii de tramvai pe trasee care sunt intens circulate, precum liniile 14, 44, 36, 45, 3, 56 si 16.

Bulevardele care vor beneficia de linii de tramvai noi

Câteva dintre bulevardele care vor beneficia de linii de tramvai noi se numără: Bulevardul Dimitrie Pompeiu, Șoseaua Petricani, Bulevardul Lacul Tei, Ferdinand, Dinicu Golescu, Calea Griviței, Bulevardul Expoziției, Strada Lizeanu, Strada Vasile Lascăr etc, spune Nicușor Dan pe Facebook.

„Valoarea indicatorilor tehnico-economici este de peste 700 de milioane de lei fără TVA”, spune Primarul Capitalei.

După aprobarea Consiliului General, Municipalitatea va pregăti documentația pentru obținerea unei finanțări externe.

Pe data de 23 mai, în cadrul unei conferințe de presă, Nicușor Dan a vorbit despre investițiile Primăriei pentru modernizarea liniilor de tramvai. Bucureștiul are 150 de km de șine de tramvai, iar 100 au fost modernizați la începutul anilor 2000.

Cei 50 de kilometri rămași reprezintă principala urgență a Municipalității, iar pentru modernizare sunt necesari 500 de milioane de euro.

„Sperăm să accesăm acești bani prin intermediul Programului Operațional Regional de investiții în regiunea București-Ilfov”, a declarat la acea dată Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan.

Cookies