Modernizarea Piațetei Favorit a început. Primăria S6 anunță că lucrările vor dura 7 luni, iar la final zona va putea găzdui evenimente mici și medii

17 oct. 2023
3666 Afișari
Modernizarea Piațetei Favorit a început. Primăria S6 anunță că lucrările vor dura 7 luni, iar la final zona va putea găzdui evenimente mici și medii
Modernizarea Piațetei Favorit a început. Primăria S6 anunță că lucrările vor dura 7 luni, iar la final zona va putea găzdui evenimente mici și medii | Sursă foto: Facebook-PS6

Primăria Sectorului 6 le-a transmis cetățenilor că, în perioada următoare, vor fi efectuate lucrări de modernizare în zona Piațeta Favorit.

Administrația a transmis că aria va fi complet schimbată, iar locuitorii vor avea parte de mai multe spații verzi.

PS6 modernizează Piațeta Favorit

Bucureștenii ce locuiesc în zona Piațetei Favorit au parte de vesti bune din partea Primăriei. De luni, 16 octombrie 2023 au fost începute lucrările de amenajare și de modernizare a respectivei arii.

La acest moment, în zonă, asfaltul este „mâncat” de timp, iar trotuarele sunt ocupate de mai multe chioșcuri și gherete ruginite, unele ieșite din uz. Conform informațiilor transmise de Primărie, după finalizarea lucrărilor, Piațeta Favorit va deveni o zonă pietonală modernă, plină de spații verzi unde bucureștenii să se poată relaxa.

De asemenea, aici vor putea fi organizate și evenimente de dimensiuni mici sau medii.

Primăria Sectorului 6 a publicat o serie de imagini în care se poate vedea cum arată zona la acest moment și cum va arăta după modernizare:

Cum va arăta Piațeta Favorit după modernizare
Cum va arăta Piațeta Favorit după modernizare | Sursă foto: Facebook-PS6
Cum va arăta Piațeta Favorit după modernizare
Cum va arăta Piațeta Favorit după modernizare | Sursă foto: Facebook-PS6

Primăria Sectorului 6 a transmis că termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 7 luni.

În vară au fost reluată lucrările la Cinema Favorit

În luna iulie, Ciprian Ciucu a anunțat că se reiau lucrările la Cinematograful Favorit, după ce clădirea a fost pusă în conservare pe perioada suspendări șantierului. După finalizarea lucrărilor, aici urmează să fie organizate:

  • Spectacole,
  • Activități culturale,
  • Cursuri de dans, pictură și altele.

Pentru a putea reîncepe lucrările, a fost necesară reluarea licitației publice, proces ce a durat un an. Șantierul a fost redeschis în data de 25 iulie, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 24 de luni.

După modernizare, clădirea va dispune de:

  • cinematograf 3D,
  • sală de spectacole multifuncțională cu o capacitate de 706 locuri,
  • două săli de dans și balet cu o suprafața de 150 metri pătrați fiecare,
  • bibliotecă publică,
  • în holul de la parter vor putea fi organizate vernisaje.

Cinematograful Favorit a fost în trecut unul dintre cele mai mari și mai importante din Capitală. În perioada comunistă, pragul cinematografului era trecut de aproximativ 944 de spectatori zilnic.

Cu toate astea, în anul 2000 porțile Cinematografului Favorit au fost închise.

Cookies