Modernizarea Parcului Lacul Morii, scoasă la licitație. PS6 caută constructori pentru faza I, când malul va fi adus la nivelul apei, ca să fie amenajate plaje

04 apr. 2024
668 Afișari
Modernizarea Parcului Lacul Morii, scoasă la licitație. PS6 caută constructori pentru faza I, când malul va fi adus la nivelul apei, ca să fie amenajate plaje
Modernizarea Parcului Lacul Morii, scoasă la licitație. PS6 caută constructori pentru faza I, când malul va fi adus la nivelul apei, ca să fie amenajate plaje | Sursa foto: Ciprian Ciucu - Facebook

Proiectul ce presupune modernizarea Parcului Lacul Morii, Faza I, a fost scos la licitație, anunță primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu. Lucrările vor începe anul acesta, promite edilul.

Proiectul pentru modernizarea Parcului Lacul Morii, Faza I, scos la licitație

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, anunță, pe pagina de Facebook, că proiectul pentru modernizarea Parcului Lacul Morii, Faza I, a fost scos la licitație.

Lucrările vor începe imediat ce va fi finalizată licitația, precizează edilul.

Am scos la licitație Parcul Lacul Morii, Faza I !! Asta însemnă că suntem în linie dreaptă și că lucrările vor începe anul acesta, imediat ce finalizăm licitația pentru lucrări! Și doar pentru lucrări ca proiectarea există deja, cu toate avizele necesare!

Primarul îi informează pe bucureșteni ce presupune aceste lucrări ce se vor face în Parcul Lacul Morii:

  • Se vor planta aproximativ 320 de arbori și vegetație specifică,
  • Se vor crea facilități de plajă prin aducerea malului la nivelul apei,
  • Se va reconstrui debarcaderul și se vor introduce sporturi nautice fără motor, cum ar fi caiace, stand-up paddle, windsurf,
  • Pavilioanele simbol vor fi reconstruite.
  • Insule plutitoare, prietenoase cu fauna vor fi amenajate.

Faza I a proiectului scos la licitație presupune și găzduirea unor evenimente de dimensiuni medii pe insulă.

Totodată, Ciprian Ciucu promite că Faza II a proiectului va fi în curând scoasă la licitație și presupune amenajarea unui parc liniar de 2,5 km, de-a lungul digului, cu insule plutitoare, facilități sportive și de petrecere a timpului liber.

Proiectul este rezultatul unui concurs internațional de soluții, organizat de Ordinul Arhitecților din România.

Ciprian Ciucu a fost întrebat, în secțiunea de comentarii, ce se va întâmpla cu partea opusă a Parcului Lacului Morii, cea din zona Militari. Acesta a răspuns:

Procedura este scoasă de mult (la licitație n.r.), a fost contestată, așteptăm să treacă de contestații și ne apucăm, acum în primăvară-vară.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies