Modernizarea parcului Eugen Lovinescu din Sectorul 6, FINALIZATĂ! Cum arată și ce dotări are

de:
12 sept. 2020
32 afișări
Modernizarea parcului Eugen Lovinescu din Sectorul 6, FINALIZATĂ! Cum arată și ce dotări are

„Investiția în Parcul Eugen Lovinescu a presupus, în primul rând, modernizarea celor peste 6.000 mp de spațiu verde, și aici discutăm de plantare de gazon rulou, arbori și arbuști, inclusiv sistem automat de irigații. Totodată, locurile de joacă pentru copii au fost modernizate cu aparate omoloage la nivel european, iar iar suprafața pe care copiii o accesează este antitraumă astfel încât să nu existe niciun fel de risc pentru cei mici din punctul de vedere al accidentării”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Noul parc Eugen Lovinescu (amenajat pe o suprafaţă de 5.683 mp) beneficiază de dotări multiple care să încurajeze petrecerea unui timp de calitate în aer liber, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Cei mici se pot distra la balansoare, tobogane, leagăne noi și alte ansambluri de joacă tip centru spațial sau căruță. Pentru siguranţa copiilor, pe toată suprafaţă locului de joacă s-a montat pardoseală elastică antitraumă, care permite celor mici accesarea parcului în orice anotimp.

Locurile de joacă exterioare pentru copii, din Sectorul 6, au fost redeschise în cursul acestei săptămâni, după ample operațiuni de dezinfecție și igienizare, repetate zilnic, de câte două ori pe zi, în intervalul 5-8 dimineața și 14-17 după-amiaza. 

CITEȘTE ȘI Sector 6: Locurile de joacă dezinfectate în 6 etape cu jet de apă sub presiune la 140 grade VIDEO

REDESCHIDERE LOCURI DE JOACĂ. Pentru prevenirea și diminuarea riscurilor de contaminare cu Coronavirus (COVID-19), primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, anunţă că au fost sporite măsurile de siguranță a cetățenilor, inclusiv prin efectuarea operațiunilor de dezinfecție a tuturor locurilor de joacă aflate în administrare. Amănunte, aici. 

Acţiunile de dezinfecţie se realizează în şase etape, cu jet de apă sub presiune, la temperaturi de 140 de grade Celsius, atât pe echipamentele de joacă, cât şi pe suprafețele antitraumă.

În același timp, în Parcul Eugen Lovinescu, adulții pot face mișcare la noile echipamente fitness montate şi pe terenul multisport sau se pot relaxa pe băncile de odihnă ale parcului.

Iubitorii sportului minţii se pot antrena, de asemenea, zilnic, la partidele de şah organizate în foișorul pavilion, iar cei care preferă plimbările vor putea petrece timp în natură, pe alei refăcute în interiorul parcului.

Potrivit autorității locale, valoarea investițiilor pentru modernizarea Parcului Eugen Lovinescu este de aprox. 800.000 lei cu TVA, lucrările fiind executate într-un interval de circa 2 luni și jumătate. 

Anterior, Parcul Eugen Lovinescu ajunsese într-un grad avansat de degradare, astfel încât nu mai prezernta siguranță în exploatare de către cei mici. 

”Această investiție completează suita celorlalte investiții pe care administrația locală le-a făcut în ultimii patru ani pentru creșterea calității aerului. Vorbim de peste 500.000 metri pătrați de teren pe care i-am modernizat și i-am adus în structura spațiilor verzi noi, iar pentru perioada următoare intenția este de crește această suprafață de spațiu verde prin construirea a trei parcuri noi”, a explicat edilul. 

CITEȘTE ȘI Trei parcuri noi, în Sectorul 6. UNDE vor fi construite și ce facilități vor oferi GALERIE RANDĂRI

Trei parcuri noi urmează a fi construite în Sectorul 6, a anunțat luni edilul Gabriel Mutu, în cadrul intervenției la „Ora primarului”, pe pagina de socializare. Acesta a precizat că, astfel, suprafața de spații verzi a Sectorului 6 va crește considerabil, adăugând totodată multiple funcțiuni pe care le vor oferi vizitatorilor. Randările privind noile amenajări din Parcul Ghencea, Parcul Calea Plevnei și Parcul Campus Universitar au fost prezentate în exclusivitate luni, la „Ora primarului”. Amănunte, aici. 

”Vom continua modernizarea tuturor spațiilor verzi. Intenția este să creștem cu cel puțin 50% suprafețele spațiilor verzi la nivelul sectorului 6 și aici mă refer la ponderea pe cap de locuitor. Există soluții pe care le-am preluat din țările europene care au implementat proiecte inovatoare și, în următoarea perioadă, calitatea vieții în Sectorul 6 va crește considerabil”, a mai spus primarul Mutu. 

CITEȘTE ȘI Grădini suspendate pe blocuri și linia tramvaiului 41 înierbată – Proiecte noi de spații verzi în S6

Grădini suspendate pe blocurile de locuințe și pe instituțiile publice, precum și înierbarea liniei d etramvai 41 – sunt două dintre cele mai ambițioase proiecte de amenajare a spațiilor verzi propuse de edilul Sectorului 6, Gabriel Mutu, proiecte ce au fost prezentate împreună cu randările aferente în cadrul unei intervenții la „Ora primarului” luni, 31 august 2020. DETALII, AICI. 

Cookies