BAZAR

Modernizarea Parcului Drumul Taberei, realizată 70% până la sfârşitul acestui an. CUM ARATĂ ACUM

„După felul în care avansează lucrările, sunt convins că până la sfârşitul acestui an ele vor fi finalizate în proportie de 70%. Proiectul prevede ca lucrările cele mai mai ample, care au un impact direct asupra vieţii cetăţenilor din imediata vecinătate a parcului, să fie realizate cu prioritate. Aceste amenajări constituie fundamentul proiectului şi reprezintă două treimi din execuţia totală. La finalul lunii septembrie, membrii comunităţii vor avea o bună perspectivă a modului în care va arăta parcul”, a declarat pentru B365.RO primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu. 

Potrivit administraţiei locale, în prezent de reabilitarea parcului Drumul Taberei se ocupă, zilnic, câte 60 de muncitori, până acum fiind realizate mai multe tipuri de lucrări vizând decopertatea terenului şi aducerea lui la cotă, golirea lacului şi pregătirea malului pentru reabilitare, trasarea şi pichetarea tuturor obiectivelor din parc, toaletarea parţială  a pomilor dar şi degajarea deşeurilor rezultate în urma lucrărilor. 

„În momentul de faţă, în Parcul Drumul Taberei se execută lucrări de amenajare teren, terasamente, reabilitarea malurilor lacului şi a fântânii arteziene şi realizarea scenei pentru amfiteatru. De asemenea, se lucrează la amenajarea terenului pentru obiectivele din parc, respectiv loc joacă pentru copii, loc de recreere pentru adulţi, pavilion şahişti şi loc de joacă pentru câinii de companie”, informează reprezentanţii administraţiei locale care au adăugat că, totodată, au fost demarate şi lucrările de trasare a aleilor pietonale şi pentru biciclişti. 

400 de noi pomi, plantaţi în parcul Drumul Taberei

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 6, tot în parcul Drumul Taberei urmează să fie plantaţi 400 de copaci pentru regenerarea urbană a zonei. De asemenea, în perioada imediat următoare sunt programate şi alte lucrări de finalizare a amenajărilor de teren, incluzând aducerea şi împrăştierea stratului de pământ vegetal pe toată suprafaţa parcului, dar şi finalizarea toaletării arborilor. În acelaşi timp, se va lucra la finalizarea grosieră a mai multor obiective din parc, adică pasarela pietonală, locul de joacă pentru copii, pavilionul pentru şahişti, locul de joacă pentru câinii de companie şi labirintul englezesc. 

Până la sfârşitul acestui an ar urma să fie gata şi sonorizarea scenei amfiteatru, iar sistemul de irigaţii să fie pus la punct, alături de lucrările de reţelistică (iluminat, audio, video). Totodată, ar urma să fie realizate fundaţiile şi confecţiile metalice pentru sera tip grădină botanică, dar şi pentru pasarela pietonală suspendată şi locul de recreere pentru adulţi. 

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene. În sumă este inclusă şi achiziţia a 13 camere de supraveghere video la care se adaugă 2.290 de metri de fibră optică pentru reducerea poluării vizuale.

Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A. 

Având în vedere faptul că parcul Drumul Taberei va fi închis pentru o perioadă de 18 luni, autorităţile locale au decis să revitalizeze parcul Crângaşi astfel încât bucureştenii din Sectorul 6 să aibă mai multe posibilităţi de petrecere a timpului în aer liber, cât mai aproape de casă. Astfel, parcul Crângaşi se va transforma în parc multifuncţional. Detalii găsiţi aici. 

Fântâni arteziene şi debarcader în noul parc Drumul Taberei

Planurile administraţiei locale includ regenerarea a aproximativ 7 hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului Drumul Taberei, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii, diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului.

Parcul Drumul Taberei va fi dotat cu fântâni arteziene “tip Nufăr”, una cu 60 de jeturi de apă, foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil “Pasărea măiastră”, pistă de carting, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă.

Iată cum va arăta parcul Drumul Taberei, la finalul lucrărilor de modernizare: 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button