Modernizarea Magistralei 2 Berceni-Pipera, aprobată de CE. Vor fi cumpărate 24 de trenuri noi

de:
16 dec. 2015
1 Afișari
Modernizarea Magistralei 2 Berceni-Pipera, aprobată de CE. Vor fi cumpărate 24 de trenuri noi

Conform unui comunicat remis, marţi, de CE, instituţia a aprobat fazarea modernizării Liniei 2 de metrou Berceni – Pipera şi a reabilitării DN6 Alexandria – Craiova. „Ca urmare a deciziei de astăzi a Comisiei Europene, în cazul proiectului ce vizează modernizarea Liniei 2 de metrou Berceni – Pipera, lucrările cu finanţare europeană se vor derula în două etape. În prima fază, cheltuielile eligibile pentru achiziţionarea a 24 de noi rame de metrou, precum şi a echipamentelor de siguranţă la bord, se vor rambursa din fondurile alocate în perioada de programare 2007 – 2013”, informează CE.

Valoarea cheltuielilor eligibile prevăzute pentru prima etapă a proiectului se ridică la 112,3 milioane de euro, din care cofinanţarea europeană, prin Fondul de Coeziune, este de 95,5 milioane de euro, scrie economica.net.

Faza a II-a a proiectului va fi implementată în perioada de programare 2014 – 2020 şi presupune modernizarea a 18 km de linie dublă de metrou, reabilitarea sistemelor electromecanice pentru tuneluri şi realizarea unui nou acces la staţia Tineretului.

‘Realizarea lucrărilor de modernizare a Liniei de Metrou 2 Berceni – Pipera devine acum posibilă prin aprobarea fazării proiectului. În câţiva ani, milioanele de pasageri care folosesc anual această linie de metrou vor beneficia de condiţii mai bune de transport, dar şi de mai multă siguranţă. Datorită acestor lucrări, bucureştenii vor putea ajunge mai repede dintr-un punct în altul al Capitalei României, pe ruta de metrou Pipera – Berceni’, a precizat comisarul european Corina Creţu.

Mai mult pe economica.net.

Cookies