Modernizarea Bdului Iuliu Maniu, FINALIZATĂ! Cum arată noua arteră după noile amenajări FOTO

de:
20 dec. 2019
1 Afișari
Modernizarea Bdului Iuliu Maniu, FINALIZATĂ! Cum arată noua arteră după noile amenajări FOTO

În cadrul lucrărilor de modernizare a fost amenjat integral scuarul central al bulevardului de la Piața Leu până la Autostrada A1, pe o lungime de 7 km, totodată fiind refăcute în întregime aliniamentele stradale, parcările, trotuarele pentru pietoni și grădinile blocurilor de locuințe.

„După mai bine de 30 de ani, Bulevardul Iuliu Maniu primește un aspect nou, modern. Pornind dinspre scuar și până la scara blocurilor, totul a fost refăcut: spații verzi moderne cu sistem automat de irigații, trotuare neocupate de mașini sau chioșcuri, doar pentru pietoni, parcări publice și de reședință, parcări de tip ParkRide. La fel ca în marile capitale europene, am creat bandă unică pentru transportul public pe o porțiune foarte aglomerată din bulevard”, a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

O scurtă radiografie scriptică a noului Bulevard Iuliu Maniu arată astfel:
– 65.000 metri pătrați de spații verzi nou create (13.000 mp pe scuarul central, 19.000 pe platbande, 33.000 mp în grădinile blocurilor);


– 669 de arbori Catalpa plantați unitar;
– 88 de arbori crescuți în serele proprii ale administrației locale, plantați în alveolele laterale;
– 73.000 de fire de trandafiri;

– Sistem de iluminat arhitectural cu 448 noi corpuri de iluminat;
– 1.200 noi locuri de parcare

„În premieră, Sectorul 6 dispune acum de parcări de tip Park&Ride, în care cei care vin din afara Capitalei să își poată lăsa mașinile și să își continue călătoria cu metroul sau STB. Multe dintre locurile de parcare nou create sunt amenajate în zona metroului Păcii, din cartierul Militari, și își dovedesc din plin utilitatea, fiind ocupate pe timpul zilei la capacitate maximă (209 locuri)”, a precizat edilul.

Totodată, au fost amenajate 450 noi locuri de parcare de reședință, respectiv 550 noi locuri în parcările publice.
Edilul a anunțat continuarea lucrărilor mari de investiții pentru anii viitori, următorul obiectiv de acest gen fiind modernizarea Bulevardului Timișoara (cu aproximativ aceeași lungime, ca și Bd. Iuliu Maniu, 7 km), dar și a Bulevardului Drumul Taberei, după preluarea în administrare de la Metrorex.

Cookies