Modalități prin care îți poți convinge angajații să folosească echipament de protecție

14 mai 2020
17 Afișari
Modalități prin care îți poți convinge angajații să folosească echipament de protecție

In fiecare an, echipamentul individual de protectie ajuta la protejarea a milioane de angajati la locul de munca. De la ochelari pana la incaltaminte speciala, echipamentul de protectie este o parte vitala a oricarui plan de siguranta.

Angajatorul trebuie sa se asigure ca reduce expunerea angajatilor la pericole si ca se supune legii securitatii si sanatatii in munca. Cu toate acestea, aplicarea acestor reguli poate fi adesea o provocare pentru angajatori. Iata 5 sfaturi care te pot ajuta la depasirea acestor obstacole si la crearea unui loc de munca mai sigur:

Fii un exemplu pentru angajatii tai

Unul dintre cele mai bune moduri prin care poti motiva angajatii este de a conduce prin exemplu. Daca nu esti dispus sa porti echipament personal de protectie, atunci nu te poti astepta ca angajatii tai sa-l foloseasca. Este dificil sa ai incredere in cineva care spune un lucru, dar face altul. Asa ca poarta casca de protectie atunci cand te afli pe santier si demonstreaza importanta sigurantei la locul de munca.

Spune-le angajatilor cat de important este echipamentul de protectie

Atunci cand angajatii cunosc rationamentul care sta la baza unei anumite politici, este mult mai probabil sa adere la aceasta. Mai degraba decat sa le oferi angajatilor un articol de protectie si sa le ceri sa-l poarte, spune-le de ce au nevoie sa foloseasca fiecare tip de echipament pentru activitatea pe care o desfasoara. Informeaza-i despre pericolele pe care le pot intampina daca nu utilizeaza echipamentul de protectie si subliniaza impactul acestuia asupra securitatii si sanatatii lor.

Mentine o comunicare deschisa

Comunicarea cu angajatii si intelegerea nevoilor acestora poate face o mare diferenta la locul de munca. Implica angajatii in discutii cu privire la ce marci, culori si modele de echipament de protectie vrei sa achizitionezi, deoarece ei vor fi cei care il vor folosi in timpul zilei de munca. Intreaba angajatii cat de multumiti sunt de echipamentul pe care il oferi si ce recomandari au pentru urmatoarele achizitii. Pentru a le oferi articole cat mai confortabile, poti alege echipamente de protectie de la Bprotect.

Foloseste echipamentul potrivit

Foloseste echipamente usor de curatat, intretinut si inlocuit. Sau opteaza pentru echipamente de unica folosinta. Cu cat este mai usor de folosit echipamentul de protectie, cu atat este mai probabil ca angajatii sa-l poarte. Deoarece curatarea si intretinerea face parte din utilizarea echipamentului de protectie, alege articole care sa faca aceste aspecte ale utilizarii sale cat mai simple. De asemenea, poti elimina nevoia de curatare si intretinere, achizitionand echipamente de unica folosinta. In mod similar, echipamentele care nu sunt de unica folosinta ar trebui sa fie usor de inlocuit.

Impune reguli zilnice

Angajatii au tendinta de a renunta la anumite reguli atunci cand trebuie sa efectueze aceeasi procedura zilnic. Daca nu aplici regulile de protectie in fiecare zi, angajatii pot incepe sa foloseasca echipamentul in mod necorespunzator sau chiar sa renunte la utilizarea lui in totalitate. Asigura-te ca ai o politica scrisa si afisata intr-un loc vizibil si verifica angajatii pentru a te asigura ca utilizeaza echipamentul in mod corespunzator si constant.

https://www.pexels.com/photo/assorted-n95-mask-3992946/

Cookies