Modalități de a te reconecta cu natura de acasă în această vară (P)

07 mai 2021
11 afișări
Modalități de a te reconecta cu natura de acasă în această vară (P)

Pandemia te-a ținut o perioadă destul de lungă în casă, prin măsuri de distanțare socială și carantinare. Acum însă lucrurile merg încet-încet spre bine, iar vara aceasta poți relua planurile de concediu și relaxare. Pentru a fi, totuși, precaut, cel mai bine ar fi să optezi pentru călătoriile în țară și să descoperi farmecul autentic oferit de locurile din România. De asemenea, timpul petrecut în natură îți va ridica moralul și te va pregăti pentru câteva luni prospere și productive, așa că fă-ți planurile încă de acum. Ți-am pregătit câteva idei:

Practică sporturi și activități în aer liber

Dacă nu obișnuiești să ieși cu cortul sau să te relaxezi la focuri de tabără în pădure, sporturile sunt opțiunea potrivită pentru tine. Activitatea fizică și pasiunea pentru un sport te vor scoate din casă cu fiecare ocazie. Alege o bicicleta enduro ca următoare investiție dacă-ți dorești să te apuci de un sport extrem, care te scoate din zona de confort. În acest fel vei avea oportunitatea să explorezi diverse locuri palpitante, precum pădurile cu teren accidentat și să participi chiar la competiții. Cel mai simplu este să organizezi un grup cu prietenii tăi pasionați de astfel de sporturi și să plecați împreună în aventuri. Pe lângă sport mai poți participa la diverse activități în aer liber, precum drumețiile organizate pe munte sau tiroliană.

 

Fă un road trip în cele mai pitorești zone ale țării

Concediul pe care îl organizezi alături de prieteni sau familie te poate purta în cele mai frumoase zone ale țării. Pregătește mașina pentru o excursie mai lungă și cazează-te în satele României din Transilvania, Maramureș sau din Delta Dunării. Acolo vei găsi traiul autentic de care nu te poți bucura la oraș și liniștea de care ai atâta nevoie după un an plin de surprize. Dacă te retragi în aceste locuri în concediu vei avea ocazia să interacționezi cu localnicii și să cunoști obiceiurile specifice fiecărui județ. De asemenea, te va ajuta să discuți cu aceștia și să afli păreri și perspective diferite despre situația actuală la nivel socio-economic. Dacă ai copii, acesta este momentul potrivit să-i expui la diferite tipologii de oameni și să afle ce se ascunde în zonele neexplorate ale țării.

Încearcă lucruri noi

După o pauză lungă de la activitățile tale preferate și de la socializarea adevărată, în această vară vei găsi oportunitatea perfectă de a încerca lucruri noi. Fie că este vorba despre sporturi sau alte experiențe noi, profită de timpul liber pentru a descoperi natura. Poți învăța mai multe despre plantele medicinale sau despre ciuperci și să ieși în căutarea lor în perioadele potrivite. De asemenea, dacă până acum nu ai fost pasionat de ieșirile în natură este momentul să conștientizezi diferenţa pe care aceasta o face în ceea ce privește starea de spirit. Câteva ore în pădure îți pot schimba stările cauzate de stresul orașului. În zonele de munte, dacă ești ambițios și curajos, poți încerca să înveți mai multe despre escaladare și hiking.

Vara aceasta se anunță a fi una plină de optimism și voie bună. Respectă măsurile impuse de autorități cu privire la siguranța sanitară și alege natura ca refugiu.

Sursa foto: pexels.com

Cookies