Mobilizare impresionantă, după catastrofa din Crevedia: „Oferim gratuit cazare în Viena pentru familia pompierului care va fi transferat la AKH”. Starea răniților în explozii

28 aug. 2023
2066 afișări
Mobilizare impresionantă, după catastrofa din Crevedia:
Mobilizare impresionantă, după catastrofa din Crevedia: "Oferim gratuit cazare în Viena pentru familia pompierului care va fi transferat la AKH". Starea răniților în explozii | FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Mobilizare impresionantă a românilor din diaspora, după catastrofa din Crevedia. Oamenii întind o mână de ajutor familiilor afectate de exploziile de la stația GPL.

Un român stabilit în Austria oferă cazare, gratuit, în Viena, familiei pompierului care urmează să fie transferat la AKH Viena. Bărbatul nu este singurul care întinde o mână de ajutor, mulți români vor să ajute cu ce au și cum pot.

Inițiativa aparține Asociației RoOmenia-Voluntari în Europa, iar românii din diaspora își pot oferi suportul pe un grup de Facebook, special creat de ONG.

Mobilizare impresionantă, după catastrofa din Crevedia

Duminică, 27 august, la ora 16:58, un român din diaspora a postat următorul anunț pe grupul de Facebook „VOLUNTARI IN EUROPA”:

Ofer GRATUIT pentru folosință un apartament de 2 camere în 1030- Viena pentru familia pompierului care va fi transferat astăzi la AKH Viena.

Asigur cazarea, mâncarea și ajutor logistic acolo unde pot, atât timp cât este necesar. Unde nu voi putea ajuta, cu sigurantă ne vor ajuta și ceilalți voluntari din Viena…

Acesta nu este singurul mesaj. Oamenii s-au mobilizat și anunță când un pacient a fost transferat în străinătate și caută ajutor, astfel încât să afle informații despre starea de sănătate și să le transmită, mai departe, familiilor:

Este cineva din Lubeck care lucrează la spital și care ne poate ajuta cu informații pentru aparținători?
Încercăm să facilităm comunicarea dintre familie și pacient și să îi ajutăm în acest sens!
Mulțumesc!, a transmis o româncă din diaspora.

AICI pot fi văzute toate anunțurile românilor voluntari din diaspora.

Sursa foto: grup Facebook „VOLUNTARI IN EUROPA”
Sursa foto: grup Facebook „VOLUNTARI IN EUROPA”

Asociația RoOmenia-Voluntari in Europa: „Suntem echipați să oferim suport logistic”

Luni, 28 august, într-un comunicat de presă, Asociația RoOmenia-Voluntari in Europa a anunțat că se mobilizează pentru suportul familiilor afectate de tragedia de la Crevedia. Reprezentanții ONG-ului dau detalii despre cum se pot implica voluntarii – zeci de mii de români din diaspora:

RoOmenia se mobilizează pentru suportul familiilor afectate de tragedia de la Crevedia

Dacă sunteți în poziția de a contribui și doriți să fiți parte din această inițiativă umanitară, vă rugăm să lăsați un comentariu indicând locația dvs. și modalitatea în care puteți oferi suport.

De asemenea, ne bucurăm să anunțăm că, prin intermediul extinsei noastre rețele de voluntari din diaspora, suntem echipați să oferim suport logistic familiilor victimelor care au fost transportate în străinătate. Putem facilita cazarea gratuită, alimentație, transport, servicii de traducere și, desigur, sprijin emoțional. Scopul nostru este ca niciun aparținător să nu se simtă singur în aceste momente de cumpănă.

Rețeaua noastră de voluntari, care însumează zeci de mii de români din diaspora, este pregătită să ofere orice formă de ajutor. Aceasta reprezintă o dovadă concretă a unității și solidarității comunității noastre, indiferent de distanțele geografice care ne separă.

Dacă aveti nevoie sau cunoașteți pe cineva care are nevoie de ajutorul nostru, vă rugăm să ne contactați:
📧 E-mail: [email protected]
📱 WhatsApp: 0034624 96 77 97
🔗 Grupul Facebook: https://www.facebook.com/groups/325574824813238

Echipa RoOmenia.

Ministerul Sănătății, anunț despre starea pacienților

Ministerul Sănătății a oferit luni, 28 august, noi informații despre starea pacienților în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia.

Potrivit Agerpres, luni, 28 august, trei pacienți răniți care se află internați în spitale din România și alți șase care au fost transferați în străinătate sunt intubați și ventilați mecanic.

Dintre cei trei pacienți intubați din România:

 • doi se află la Spitalul Clinic de Urgență București,
 • unul se află la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” București.

Conform Ministerului Sănătății, dintre cei 29 de pacienți internați aflați în stare medie sau ușoară:

 • 16 sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență București,
 • 8 pacienți – Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” Bucureşti,
 • trei sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București,
 • un pacient este internat la Spitalul Universitar de Urgență București,
 • un pacient este internat la Spitalul Universitar de Urgență Elias București.

12 pacienți au fost externați, iar doi au murit. 12 pacienți au fost transferați la spitale din străinătate. Dintre aceștia:

 • Un pacient transferat la Bruxelles are suprafață corporală arsă mai mult de 15%, fiind intubat și ventilat mecanic, stabil hemodinamic. În ultimele 24 de ore starea sa clinică nu a avut modificări, acesta fiind monitorizat continuu.
 • Cel de-al doilea pacient transferat la Bruxelles are suprafață corporală arsă peste 20%, fiind intubat și ventilat, stabil hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore.
 • Unul din pacienți transferați la Milano are suprafață corporală arsă peste 80%, fiind intubat şi ventilat mecanic, instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor. Starea sa este una critică.
 • Cel de-al doilea pacient transferat la Milano are suprafață corporală arsă peste 45%, este intubat și ventilat mecanic, stabil hemodinamic, starea clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.
 • Cei doi pacieți transferați în Germania la Berlin respiră spontan, sunt stabili hemodinamic, au arsuri pe mai mult de 40% din suprafața corporală.
 • Alți doi pacienți transferați la Graz, în Austria, respiră spontan, prezintă o patologie chirurgicală complicată din cauza localizării leziunilor de arsură și a gradului acestora, sunt stabili hemodinamic.
 • Pacientul transferat la Viena – Austria respiră spontan, este stabil hemodinamic, starea sa clinică fără modificări în ultimele 24 de ore.
 • Cei doi pacienți transferați la Lubeck – Germania sunt intubați și ventilați mecanic, stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore. Ei prezintă arsuri pe 40% și 30% din suprafața corpului.
 • Pacientul transferat la Bergen – Norvegia respiră spontan, este stabil hemodinamic, iar starea sa clinică nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore.

Te-ar mai putea interesa și: Prima reacție a patronilor stației GPL de la Crevedia, după explozii. Se declară „încercați de nespusă mâhnire” și „devastați”. Stația funcționa ilegal

Cookies