Moaştele Sf. Grigore Decapolitul şi mâna Sf. Nicolae, scoase spre închinare în Capitală

de:
05 dec. 2016
0 Afișari
Moaştele Sf. Grigore Decapolitul şi mâna Sf. Nicolae, scoase spre închinare în Capitală

Moaștele Sfântului Grigore Decapolitul, supranumit și „Izgonitorul de diavol” au ajuns duminică, la ora 17,00, la București și au fost așezate spre închinare pentru prima dată în fața bisericii lui Constantin Brâncoveanu, în prezența a sute de credincioși care au înconjurat lăcașul de cult în procesiune.

Sfânta raclă rămâne, alături de mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae, până miercuri, orele 9,00, când delegația care a adus racla de la Mănăstirea Bistrița se va întoarce acasă, a precizat pr. dr. Emil Cărmizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou — București — kilometrul zero.

„Credincioșii noștri, cei din București sau pelerinii din țară pot veni zilnic, de la primele ore ale dimineții, până noaptea târziu, să cinstească și aceste sfinte moaște, pentru că în biserică acestea au rostul lor atât de important, sunt purtătoare de har. Trupul este făcut de Dumnezeu spre cinste și spre a fi cinstit, pentru că este creația splendidă a lui Dumnezeu. (…) Sfântul Grigorie Decapolitul a fost un trăitor realmente în Hristos, socotit ca mare vindecător și cel care alungă demonii prin rugăciunile sale. Noi îi așteptăm pe credincioși”, a spus preotul Cărămizaru.

Părintele paroh a anunțat că este pregătit și un demers filantropic și spiritual, care va avea loc în ajunul sărbătorii Sfântului Nicolae.

„Vom merge la copilașii bolnavi cu sindromul Down cu mâna dreaptă a Sfântului. Dar Sfântul Nicolae nu merge cu mâna goală, ci cu daruri, așa cum obișnuiește el. (…) Ne gândim la acest praznic atât de frumos, al Sfântului Nicolae, care prevestește sărbătoarea cea mare ce va să fie a Nașterii după trup a Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos. Pentru copii, el este Moș Nicolae, iubitorul și milostivul care prevestește și este un fel de înainte mergător al lui Moș Crăciun. De aceea, suntem pregătiți cu daruri pentru copiii sărăcuți din parohia noastră și pentru familiile care au nevoie de ajutorul nostru spiritual și material”, a adăugat el.

Sfântul Grigorie Decapolitul este cunoscut în credința ortodoxă ca fiind făcător de minuni, vindecător de boli și apărător împotriva dezastrelor naturale. De asemenea, se spune că sfântul ar fi apărat Bucureștiul de ciumă.

Cookies