Moartea generalilor I Șapte generali din armata rusă ar fi fost uciși în Ucraina. O fi culmea, dar China a jucat un rol crucial în asta

29 mart. 2022
658 Afișari
Moartea generalilor I Șapte generali din armata rusă ar fi fost uciși în Ucraina. O fi culmea, dar China a jucat un rol crucial în asta
Moartea generalilor I Șapte generali din armata rusă ar fi fost uciși în Ucraina. O fi culmea, dar China a jucat un rol crucial în asta

Într-o singură lună de război, șapte generali de top și peste 20 de ofițeri superiori din armata Federației Ruse ar fi fost uciși, anunță Global Defense Corp, care citează autoritățile militare ucrainene. Kremlinul a admis moartea unui singur comandant, aceea a Generalului-Maior Andrey Suhovetsky. Mai jos, lista cu generalii anihilați, prezentați în ordinea dispariției. RIP. În plus, mesaj de la Wali, sniperul canadian care operează de partea ucrainenilor, și pe care rușii l-au dat mort: „Sunt viu”.

Numărul generalilor ruși uciși în conflictul care durează de mai bine de o luna -cei mai mulți dintre ei comandanți de una și două stele- este probabil cea mai mare rată de victime în rândul ofițerilor generali din armata rusă de la cel de-al doilea război mondial”, spune analistul de securitate națională pentru Politică Externă Jack Detsch, citat de Globaldefensecorp.com.

Un grup de soldați ruși a luat liftul ca să ajungă pe acoperișul unei clădiri din Mariupol; Surpriză: ucrainenii le-au tăiat curentul. Foto credit twitter #Kyiv.
rusi, in , lift
Un grup de soldați ruși a luat liftul ca să ajungă pe acoperișul unei clădiri din Mariupol; ucrainenii le-au tăiat curentul. Foto credit twitter #Kyiv.

Motivele morții generalilor arată corupția catastrofală la cele mai înalte niveluri”

Serviciile de informații occidentale estimează că cel puțin 20 de generali de top ar fi fost implicați în invazia Ucrainei, iar șapte dintrei ei ar fi fost anihilați. Motivele relevă corupția catastrofală la cele mai înalte niveluri”, armata rusă ar folosi aparate electronice de comunicație ieftine și nesigure made în China.

general, mort, ucraina, rus
Generalul Andrei Suhovesky, unul dintre comandanții fioroaselor trupe speciale Spetsnaz. Foto credit Twitter#Kyiv.
general, cecen, ucraina
Magomed Tushaev, comandantul celui de-al 141-lea regiment motorizat al Gărzii Ruse Cecene, mâna dreapta a lui Ramzan Kadîrov. Foto credit Twitter#Kyiv.

Lista generalilor care și-au găsit sfârșitul în invazia din Ucraina începe cu Magomed Tushaev, comandantul celui de-al 141-lea regiment motorizat al Gărzii Ruse Cecene, mâna dreapta a lui Ramzan Kadîrov. El ar fi fost ucis în ziua de 26 februarie, la două zile de la începerea invaziei, în timpul luptelor de la aeroportul Hostomel, relata presa ucraineană. Tusaev a fost împușcat de trupele speciale ucrainene SpetzNaz „Alfa”, conform ziarului „The Kyiv Independent”. Ieri, 28 martie 2022, purtătorul de cuvânt al Parlamentului Cecen, Mammad Daudov, a anunțat ca. Ramzan Kadîrov a fost ridicat la gradul de General-Locotenent în Armata Rusă.

Pe locul doi se află Generalul-Maior Vitali Gherasimov care ar fi fost ucis lângă Harkiv. Vitali Gherasimov era prim-adjunct al Comandamentului Armatei 41. A participat și la cel de-al doilea război cecen și a primit și o medalie pentru anexarea Crimeei la Rusia. Gherasimov este nepotul lui Valery Gherasimov, Șeful Statului Major al Rusiei. Serghei Soigu, Ministrul Apărării și Valery Gherasimov, Șeful Statului Major, nu au mai fost văzuți timp de două săptămâni, apoi au apărut într-o filmare controversată, din care nu-ți dai seama de locul și de data în care a fost înregistrată.

Pe locul trei, generalul Oleg Militiaev, General Comandant al Diviziei Ruse motorizate, care ar fi fost ucis de Batalionul Azov la Mariupol în ziua de 15 martie.

Pe locul patru Andrei Koleșnikov, Comandantul Armatei a 29-a din cadrul Districtului Militar Est (Extremul Orient) al Federației Ruse.

Pe locul cinci, Andrei Suhovesky, unul dintre comandanții fioroaselor trupe speciale Spetsnaz. Concepute inițial ca răspuns la amenințarea NATO, unitățile Spetsnaz au devenit elita armatei sovietice de după cel de-al doilea război mondial.

general, rus, gherasimov, ucraina
Generalul Vitali Gherasimov este nepotul lui Valery Gherasimov, Șeful Statului Major al Rusiei. Foto credit :Twitter #KHarkyv.
general, rus, mort
Andrei Koleșnikov, Comandantul Armatei a 29-a din cadrul Districtului Militar Est (Extremul Orient) al Federației Ruse. Foto credit Twitter#Mariupol.

Pe locul șase, Andrei Mordvicev, comandantul Armatei a opta a Districtului Militar de Sud. Armata a 8-a este responsabilă pentru regiunile seapratiste din estul ucrainei, Donețk și Luhansk.

general, rus, mort
Generalul Oleg Militiaev, General Comandant al Diviziei Ruse motorizate, care ar fi fost ucis de Batalionul Azov la Mariupol în ziua de 15 martie. Foto credit Twitter Ukraine War.
general, rus, mort, ucraina
Iakov Riazanțsev, Comandantul Armatei 48 de Arme Combinate a Districtului Militar sudic al Federației Ruse, cu sediul la Sevastopol. Foto credit Twitter#Kharkov.

Și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe lista, Iakov Riazanțsev, Comandantul Armatei 48 de Arme Combinate a Districtului Militar sudic al Federației Ruse, cu sediul la Sevastopol. A fost numit în funcție în august 2020 și a îndeplinit „operațiuni speciale” în Siria, unde trupele lui Putin au luptat alături de cele ale lui Bashar al Assad. Rianzantsev ar fi fost ucis în ziua de 25 martie.

comandant, rus, mariupol
Generalul-Colonel Mikhail Mizintsev a fost in Siria si este cunoscut sub numele de „Măcelarul din Mariupol”. Este viu. Sursa foto Twitter #Ukraine War.

Comandanții înalți ai Rusiei au folosit radiouri și telefoane mobile necriptate pentru a-și duce trupele la luptă, și asta înseamnă dezvăluirea locațiilor”

Mortea generalilor, dacă este adevărată, este semnificativă, mai ales în Rusia paranoică și totalitară a lui Putin. „Moartea lor este extrem de simbolică și oferă un exemplu clar pentru soldații ruși că dușmanii lor pot viza cu ușurință conducerea superioară, demonstrând eșecul sistemului de a-și proteja personalul superior. Este un simbol clar al unui sistem de comunicare slab și incompetent. Ar putea fi neglijență, ar putea fi disperare. Comandanții înalți ai Rusiei au folosit radiouri și telefoane mobile necriptate pentru a-și duce trupele la luptă. Și asta înseamnă dezvăluirea locațiilor. Și a intențiilor. Marea problemă pare să fie faptul că radiourile militare criptate cu rază lungă sunt fie defecte, fie nu sunt”, spune J. Jonathan de la Universitatea Birminngham City din Marea Britanie, citat de globaldefensecorp.com.

ramzan, kadirov
28 martie, 2022; Cecenii au anunțat ca Putin l-a făcut pe Kadirov General in Armata Rusă. Ca să pară mai inalt, Kadirov poarta botine tunate. Foto credit Twitter#Mariupol.

Rușii folosesc radiouri portabile chinezeșți, nesigure și cu durata de viață mică a bateriilor

Impresia oferită de Ministerul Rus al Apărării de-a lungul anilor a fost că acest echipament a fost larg răspândit și că majoritatea forțelor armate ruse operau radiouri digitale și sisteme concepute pentru a facilita planificarea și luarea deciziilor”, afirmă Grupul de Reflecție Royal United Services Institute. Autoritățile militare ucrainene susțin că trupele ruse folosesc radiouri portabile ieftine, chinezești, nesigure și cu durata mică de viață a bateriilor.

wali, sniper, canadian
„Ei bine, sunt în viață, Am fost aproape ultima persoană care a aflat despre moartea mea”, a declarat Wali într-un interviu pentru CBCNews, Canada. Foto credit Twitter #Ucraine War.

Wali, lunestist canadian: „Am fost aproape ultima persoană care a aflat despre moartea mea”

Un faimos lunetist canadian, Lone Wolf, de i se spune Wali, a dezmințit știrea că ar fi mort. Wali a anunțat că este bine, sănătos, într-un interviu acordat pentru France24. Se spune că Wali, lupul singuratic din Ucraina, deține recordul pentru cea mai mare distanță de tragere. Cel mai recent zvon postat de rețelele din Rusia Vkontakte susținea că Wali ar fi fost ucis de forțele ruse, la scurtă vreme după ce a ajuns la Mariupol.

Ei bine, sunt în viață, Am fost aproape ultima persoană care a aflat despre moartea mea”, a declarat Wali într-un interviu pentru CBCNews, Canada. Wali a declarat că s-a retras într-o locație sigură în Ucraina după ce a stat în prima săptămână de război în Kiev. „ Eram în prima linie, fără telefonul meu mobil din motive de securitate, pentru că frecvența și alte date pot fi localizate. Adevărul poate fi uneori brutal sau plictisitor; de data aceasta a fost doar plictisitor”.

harta, ucrainei
Foto credit Twitter#Ucraine War.
Fostul comandant al lui Wali a sacrificat o oaie în cinstea lunetistului

Wali a declarat că fostul lui comandant, originar din Kurdistan, care a luptat cu el împotriva ISIS, i-a trimis o notă în care i-a spus că a sacrificat o oaie în cinstea lui. Ucraina a înființat o Legiune internațională, președintele Volodimir Zelenski a cerut public străinilor „să lupte cot la cot cu ucrainenii împotriva criminalilor de război ruși”. Majoritatea luptătorilor au venit din SUA și din Europa și sunt veterani ai războaielor din Irak și Afganistan. Wali a declarat pentru CBC News, la începutul lunii martie când a trecut granița prin Polonia cu alți trei soldați canadieni, că au fost primiți cu îmbrățișări, strângeri de mână și steaguri de către ucraineni.

Cookies