Moara lui Assan ar putea renaşte într-o formă modernă FOTOGALERIE

de:
17 iun. 2012
4 Afișari
Moara lui Assan ar putea renaşte într-o formă modernă FOTOGALERIE

Proiectul care presupune refunctionalizarea silozului şi clădirii morii este semnat de Andrei Constantin şi Dobre Ada, ambii studenţi în anul 5 la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universităţii „Spiru Haret”, potrivit arhimania.ro.

Cum peretii zilozului se afla într-o stare bună, în schiţa acestora a fost necesară doar o compartimentare interioară, pe o structura metalică uşoară, ţinând cont că silozul are în momentul de faţă doar pereţii exteriori pe o înălţime de aproximativ 18 metri.

În proiect, clădirea ce adăpostea mecanismele morii trebuie refacută în intregime. Starea ei actuala de degradare este foarte avansata mai ales ca doar 50% din peretii exteriori mai sunt in picioare, din cauza furturilor. Funcţiunile legate direct de facultate şi de centrul de restaurare, (săli de curs, de cercetare, birouri, spaţii de primire, bibliotecă) şi-au găsit locul în cladirile istorice, iar cazarea, cantina, barul şi sala de evenimente au primit un corp de clădire nou. Totul este proiectat respectând arhitectura industriala existentă.

A doua interventie a celor doi studenţi în cadrul complexului presupune realizarea unui nod de articulatie între cele două clădiri care sa fie spaţiu de recepţie, nod de circulaţie sau un foyer. Spaţiile de parcare şi accesele tehnice sunt toate cu acces din subteran, păstrând curată imaginea de suprafaţă.

„Moara Offshore”

În acest moment sunt slabe şanse ca proiectul să prindă viaţa. Complexul „Moara lui Assan” este proprietate privată, fiind deţinut de o firmă care se ocupă de dezvoltări imobiliare, un offshore cipriot care a negociat proiecte imobiliare în zona Obor cu marii retaileri. Terenul pe care se află Moara lui Assan, recent victima unui incendiu anchetat de autorităţi, ar putea fi vândut cu 47 de milioane de euro, spun experţii imobiliari.

CITEŞTE ŞI Incendiul de la Moara lui Assan schimbă legile

CITEŞTE ŞI Cine are interes să ardă Moara lui Assan

Cookies