Moaștele Sf. Nectarie, aduse din Grecia la sfintirea centrului pentru bolnavi de cancer din Sector 2

de:
24 oct. 2012
1 Afișari
Moaștele Sf. Nectarie, aduse din Grecia la sfintirea centrului pentru bolnavi de cancer din Sector 2

Anul acesta, la Sărbătoarea Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor – 27 octombrie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, credincioşii şi pelerinii care vor veni să se închine la moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor şi ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Ocrotitorii Catedralei patriarhale, vor avea posibilitatea să cinstească şi moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, vindecătorul de boli, care vor fi aduse la Bucureşti în perioada 24 – 30 octombrie 2012.

Sfântul Nectarie, unul dintre cei mai noi sfinti canonizaţi de Biserica Greciei în acest secol, s-a născut la 1 octombrie 1846, în Silivria, un orăşel situat în provincia Tracia din nordul Greciei, pe malul mării Marmara. La bătrâneţe, dupa o viata intreaga dedicate Domnului si ajutorului crestinilor, se retrage la o frumoasă manastire de călugăriţe, în insula Eghina, din apropierea Atenei, rânduind aici viaţă desăvârşită de obşte, după tradiţia Sfinţilor Părinţi. Si-a dat sufletul cu pace în mâinile lui Hristos, la 8 noiembrie 1920.

De-a lungul vremii, multi pelerini au marturisit ca ii tamaduise de boli cu neputinta de vindecat, in timp ce altii dadeau marturie, iar multi credinciosi veneau din cele mai indepartate tinuturi ale Greciei sau din tari straine ca sa se inchine mormantului sau din Eghina, care li se aratase si care-i vindeca de boli de nevindecat.

Zilnic credincioşii se închină la moaştele Sfântului Nectarie şi la mormântul său, făcând din mânăstirea sa din insula Eghina cel mai iubit loc de pelerinaj din toată Grecia.

Cookies