MNAC!

de:
17 ian. 2011
0 Afișari
MNAC!

Sa zicem ca ai o dimineata/dupa-amiaza libera. Nu ai idee ce sa faci? Eu iti propun MNAC-ul ( Muzeul National de Arta Contemporana), dupa cum ii zic persoanele mai „cool”. Ascuns pe una din laturile Casei Poporului( bine, nu chiar ascuns dar nici evident) e locul ideal sa experimentezi ceva nou. Mai exact, arta noua.

Cladirea are un design modern, atractiv, iar personalul este atent cu tine si isi fac treaba temeinic ( Nu te speria daca cumva te vor ruga sa-ti dai cureau jos; face parte din fisa postului!) Muzeul nu are expozitii fixe si asta aduce ceva in plus; automat vei curios sa afli ce vor mai aduce. Fiecare etaj prezinta cate ceva diferit, artisti diferiti sau teme diferite iar prezentarea este demna de orice muzeu sau galerie din afara granitelor.

MNAC-ul parca e facut sa-ti rasplateasca si drumul pe care l-ai facut ca sa ajungi acolo ( mai ales vara cand simiti ca nu mai ai aer pe ultima suta de metri) si iti pune la dispozitie doua lifturi in loc de scari prin care poti admira peisajul; unul nu prea interesant datorat poate lipsei de interes a autoritatilor dar e mai placut decat sa stai ca in cusca.

La ultimul etaj e si un mic bar cu terasa, foarte bine amenajat unde de drag stai la un suc/bere/cafea. Mai este si mini biblioteca pe care muzeul o pune la dispozitia ta, unde poti rasfoi cateva carti sau reviste cu ce s-a mai facut pana atunci. Si recunosc ca de multe ori am fost tentata sa plec cu ele acasa, cu toate! Unele dintre ele sunt si de vanzare, jos langa casa de bilete. Iar biletul, apropo, nu este o avere, e chiar destul de mic considerand ambientul si experienta placuta de care ai parte.

Asa ca fi cu ochii in patru pentru orice eveniment marca MNAC!

Cookies