Mju – cel mai bun ficat de raţă din oraş, aglomeraţie mare

de:
02 nov. 2010
0 afișări
Mju – cel mai bun ficat de raţă din oraş, aglomeraţie mare

Mju este unul din puţinele restaurante fusion care au reuşit să se menţină pe piaţă de trei ani încoace, iar în acest interval l-am vizitat de destul de multe ori, e drept, nu întotdeauna regulat, pauzele au durat uneori luni întregi.

Decorul, şi el „fusion”, este destul de ciudat. Pereţii sunt în mare măsură albi şi goi, iar lumina este din aceea deranjantă, puternică, albă, provenind de la o lampă din mijlocul tavanului, ceea ce îţi poate da o impresie de spital. Problema asta ar putea fi rezolvată foarte uşor, pentru că există şi nişte spoturi, ca şi un întrerupător de la care se poate regla intensitatea luminii, dar, nu ştiu de ce, cei de la Mju aleg să nu le folosească. Copacul negru pictat pe unul din pereţii salonului mai mic îmi place însă, ca şi paharele din sticlă de diverse culori, care sparg monotonia alb-negru a localului.

În privinţa mâncării, cam ca la toate restaurantele unde am mers mai des, după câteva încercări, m-am stabilizat la nişte feluri preferate, pe care le recomand. În primul rând, supa Tom Ka Ghai, o supă thailandeză cu lapte de cocos, picantă, dar şi supa cremă de broccoli. Și parfait-ul de foie gras cu dulceaţă de ceapă şi sos de fructe de pădure este foarte bun.

La felul doi, am avut o relaţie destul de tumultoasă, de-a lungul timpului, pe stilul love-hate, cu pulpa de miel marinată în soia şi o mie de condimente, în sensul că la începuturi era foarte bună, devenind felul de mâncare preferat, dar acum mi se pare că nu e lăsată suficient la marinat, păstrând prea pregnant gustul acela de miel la cuptor. În schimb, vă recomand cu căldură ficatul de raţă cu sos de zmeură şi floare de mărar. Excelent, pot spune că e cel mai bun din oraş. În schimb, creveţii la grătar cu salsa de mango sunt cam lipsiţi de gust, probabil congelaţi. La capitolul garnitură, risotto cu şofran nu prea îi mai reuşeşte bucătarului.

La desert, vă recomand cu căldură panforte de ciocolată cu mousse de portocale, un fel de salam de biscuiţi, dar, fireşte, mult mai fin.

Serviciul este corect, chiar dacă uneori un pic cam lent, mai ales când chelnerii sunt debordaţi de clienţi. Iar recenta îmbulzeală de la Mju cred că se poate explica prin preţurile practicate, mici pentru un restaurant de gen, la care se adaugă o reducere de 10% pentru clienţii fideli.

Crema de broccoli de care vă povesteam este 9 lei, Tom Ka Ghai 12, pastele se învârt în jurul sumei de 20 de lei, felurile de pui un pic peste 20, pulpa de miel 34. Ficatul de raţă este 49 de lei, dar comparativ cu restaurante similare preţul este bun.

Cookies