Mizerie pe bani grei, în toaletele de pe autostrăzi. Câţi bani aruncă România pentru aceste toalete

de:
19 iul. 2013
1 Afișari
Mizerie pe bani grei, în toaletele de pe autostrăzi. Câţi bani aruncă România pentru aceste toalete

Grupurile sanitare, daca functioneaza, sunt murdare, iar mirosul, va da de stire de la un kilometru ca va apropiati de o zona – pericol public, potrivit stirileprotv.ro.

Potrivit legii, la fiecare 30 de kilometri, autostrada trebuie sa aiba spatii de servicii, cu parcare si toaleta. Aceasta din urma trebuie sa fie bine intretinuta, iar cei care castiga un contract de curatenie sunt obligati sa repuna in functiune imediat instalatiile stricate, sa curete grupurile sanitare, unde soferii ar trebui sa gaseasca prosoape de unica folosinta, hartie igienica si odorizante.

Însă, toaletele publice de pe Autostrada Soarelui sunt execrabile. Aici mizeria este de nedescris, iar mirosul, pur si simplu, insuportabil. Potrivit aceleieaşi surse, din acest cauza mizeriei, toti cei cu nevoi urgente se vad nevoiti sa ocoleasca aceste grupuri sanitare insalubre, care sunt departe de cele intalnite pe o autostrada din tarile europene cu adevarat civilizate.

Pe de alta parte, cei care ingrijesc toaletele de pe autostrazi spun că nici romanii nu stiu sa pastreze un loc curat prea mult timp.

Datele directiilor de drumuri arata ca in 2012 Romania a dat peste 164.000 de euro pentru cele 6 spatii de servicii. In acest an, suma a crescut de 4 ori, la 700.000 de euro, pentru 32 de spatii. Astfel, deşi se plătesc 22.000 de euro pe an pentru întreţinerea unei asemenea toalete publice, investiţia nu se vede.

Cookies