Miza pe cultură! Nicușor Dan alocă buget pentru artiști

02 feb. 2021
49 afișări
Miza pe cultură! Nicușor Dan alocă buget pentru artiști

Nicușor Dan alocă buget pentru artiști. Anunțul Primarului General a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției la finalul dezbaterilor din prima etapă a construcției bugetului pentru 2021.

La Primăria Municipiului București au continuat, luni, dezbaterile asupra bugetului pentru anul 2021, urmând ca o primă formă a acestuia să fie conturată în cel mai scurt timp, conform lui Nicușor Dan.

Nicușor Dan s-a întâlnit luni cu directorii teatrelor, ai Operei Comice, Circului și Centrului Cultural Lumina, instituții de cultură din subordinea Primăriei, purtând discuții cu aceștia pe marginea bugetului care urmează să le fie alocat în 2021.

“De-acum, bugetul Primăriei intră în linie dreaptă. Mulțumesc tuturor celor care au participat la dezbateri, organizațiilor non-guvernamentale care au fost prezente și au adresat întrebări foarte directe celor din direcțiile și instituțiile Primăriei. Îi asigur pe toți că voi ține cont de discuțiile din aceste săptămâni și vom construi un buget corect, care să răspundă nevoilor bucureștenilor. Avem în vedere prioritățile din fiecare domeniu și punem bazele unui oraș trainic, sigur, la standarde europene”, a scris, pe Facebook, Nicușor Dan, la finalul întâlnirii.

Primarul General a precizat că sunt unele teatre care funcționează în clădiri improprii, altele care reușesc să se descurce bine în condiții mai grele, dar sunt și instituții care nu reușesc să se organizeze tocmai bine.

Nicușor Dan alocă buget pentru artiști: „Îmi doresc să avem din ce în ce mai multe spectacole”

“Am tot respectul pentru artiștii noștri și pentru toți cei care lucrează în teatrele bucureștene, la Operă sau la Circ. Vom avea mereu în vedere sprijinul pentru acest sector și în timpul mandatului meu îmi doresc să avem din ce în ce mai multe spectacole, din ce în ce mai mulți spectatori, dar și condiții bune pentru cei care își desfășoară munca în acest domeniu”.

La întâlnirile de luni au participat directorii Teatrelor ”Stela Popescu”, ”Ion Creangă”, ”Excelsior”, ”Tineretului Metropolis”, ”Țăndărică”, ”Teatrul Mic”, ”Teatrul de Comedie”, ”Bulandra”, ”Dramaturgilor Români”, ”Evreiesc”, ”Nottara”, ”Masca”, ”Odeon”, ”Constantin Tănase”, precum și conducerea Operei Comice din București, a Circului și a Centrului Cultural ”Lumina”.

La dezbaterile asupra bugetului Primăriei pentru anul în curs, au fost prezenți și viceprimarii Capitalei, Stelian Bujduveanu și Horia Tomescu, precum și consilieri municipali din cadrul Consiliului General al Municipiului București.

Cookies