Mitingul anti-maidanezi de azi de la Piaţa Romană NU a fost aprobat de Primărie

de:
06 sept. 2013
0 afișări
Mitingul anti-maidanezi de azi de la Piaţa Romană NU a fost aprobat de Primărie

Comunitatea online a părinţilor Desprecopii.com şi Asociaţia Pro Civilizaţie au anunţat că mitingul programat pentru vineri, în Piaţa Romană, nu a primit aprobare din partea Primăriei Capitalei pentru locaţia şi ora la care era făcută cererera, astfel că manifestul public a fost amânat pentru cel organizat de Nadine în Parcul Izvor, duminică, între orele 11.00 şi 14.00.

„A fost depusă o nouă cerere de miting şi pentru săptămâna viitoare”, precizează comunitatea părinţilor.

Primăria Capitalei anunţă că a autorizat acţiunea de protest pentru zilele de 8 şi 9 septembrie în Parcul Izvor. 

In legatura cu cererile de aprobare a adunarilor publice care au ca obiect cainii comunitari, la Comisia pentru Aprobarea Adunarilor Publice din cadrul Municipalitatii, au fost depuse urmatoarele cereri:

– cererea cu nr. 1184126/3338 depusa de Apostolescu Nadine in data de 04.09.2013. Aceasta solicitare de protest a fost aprobata in cadrul comisiei pentru data de 08.09.2013, intre orele 11.00-14.00, vis-a-vis de Palatul Parlamentului, in alveola de la Parcul Izvor.
– Cererea cu numarul 1184048/3344 din 04.09.2013, depusa de dl Stancu Victor Laurentiu. Aceasta cerere de protest a fost aprobata pentru data de 09.09.2013, intre orele 18.00-19.45, vis-a-vis de Palatul Parlamentului, in alveola de la Parcul Izvor.

Referitor la cea de-a doua cerere, mentionam ca solicitantul ceruse initial aprobare pentru data de 06.09.2013, in Piata Universitatii si apoi la Piata Romana, informeaza Primaria capitalei intr-un comunicat remis B365.RO. Reprezentantii comisiei au explicat ca in niciuna din aceste doua locatii nu pot fi aprobate solicitari de protest intrucat la Piata Universitatii exista deja proteste spontane (Rosia Montana), iar in Piata Romana nu exista un spatiu adecvat pentru astfel de manifestari. Pe cale de consecinta dl Stancu Victor Laurentiu si-a modificat cererea alegand ca loc de desfasurare alveola de la Parcul Izvor, vis-a-vis de Palatul Parlamentului, in data de 09.09.2013.

Comunitatea online a părinţilor a anunţat, joi, o acţiune de protest în memoria lui Ionuţ Anghel şi a tuturor persoanelor muşcate sau atacate de câini maidanezi, cerând autorităţilor să ia măsuri imediate şi eficiente pentru asigurarea dreptului la viaţă şi siguranţă, scrie Mediafax.

Comunitatea de părinţi anunţa că în cadrul acţiunii de protest vor aprinde candele pentru Ionuţ şi vor păstra un moment de reculegere în memoria lui.

Sondaj de ultimă oră: Câți dintre bucuresteni sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor. 

Părinţii cer ferm autorităţilor să găsească o soluţie imediată care să se concretizeze în ridicarea definitivă a câinilor de pe străzi şi din parcuri.

Între timp, şefa Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a fost pusă sub învinuire potrivit unor surse, după ce băieţelul de patru ani, Ionuţ Anghel, a fost ucis de maidanezi în apropierea Lacului Tei din Capitală. Carmen Secăreanu ar fi acuzată de ucidere din culpă. Tot vineri, voluntara de la Asociația Caleidoscop – Lavinia Mirela Nica, cea care a eliberat pe semnătură proprie câinele maidanez, s-a prezentat vineri la Parchet însoţită de avocat, deşi anterior a refuzat să vină să dea declaraţii. 

Miercuri, primarul Oprescu a anunţat că va organiza referendum privind eutanasierea maidanezilor, după ce luni, un băieţel de patru ani, a fost omorât fiind muşcat de câini în apropierea Lacului Tei din Capitală. Referendumul ar putea să aibă loc pe 6 octombrie, o decizie în acest sens urmând să fie luată la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti. 

Întrebarea care va fi adresată la referendumul local, dacă va fi votat de Consiliul General, va fi următoarea: „Sunteți de acord cu eutanasiera câinilor fără deținător capturați pe domeniul public al Municipiului București, neadoptați în termenul prevăzut de lege? Da, sau nu?”, a spus Sorin Oprescu. Termenul legal este de șapte zile de la prinderea câinilor.  

CITEŞTE ŞI Oprescu riscă 10 ani de puşcărie pentru că nu a aplicat legea privind eutanasierea maidanezilor. 

Cookies