Miting violent în București | Mașinile ambasadorilor SUA și Japoniei au fost vandalizate

21 dec. 2021
684 Afișari
Miting violent în București | Mașinile ambasadorilor SUA și Japoniei au fost vandalizate
Miting violent în București | Mașinile ambasadorilor SUA și Japoniei au fost vandalizate. Sursă foto: Facebook/ Alianța pentru Unirea Românilor - AUR

Circa 1.500 de persoane protestează, marți, în București. Mitingul a fost organizat de partidul AUR, iar printre cei care protestează se află și liderii partidului: George Simion și Claudiu Târziu.

Miting violent în București | Mașinile ambasadorilor SUA și Japoniei au fost vandalizate. Câteva sute de protestatari au pătruns în curtea Senatului.

Miting violent în București

Oamenii au protestat inițial în fața Parlamentului, dar și la Camera Deputaților și la Senat. Mai mulți protestatari au reșit să ajungă în curte, potrivit imaginilor surprinse de televiziunile de știri. SPP a blocat intrările în clădire.

Traficul din București este paralizat de mai multe ore, iar circulația pe Bulevardul Națiunile Unite este blocată.

Reprezentanții Jandarmeriei au transmis prin intermediul unui comunicat de presă că protestatarii AUR sunt îndemnați de către echipele aflate la fața locului să părăsească curtea Parlamentului. De asemenea, până acum, jandameria nu a folosit forța și nici mijloacele din dotare.

În același timp, la portavoce, aflat pe scările Parlamentului, Claudiu Târziu, co-președintele AUR i-a îndemnat pe oamenii care au venit să protesteze la îndemnul partidului, să facă un pas în spate.

Mașinile ambasadorilor SUA și Japoniei au fost vandalizate

În vizită, la Parlament, se aflau ambasadorii Statelor Unite ale Americii și Japoniei în România. Mașinile ambasadorilor au fost vandalizate de către protestatarii care au reușit să pătrundă în curtea Parlamentului.

Protestatarii au lovit o mașină, iar o alta a fost dată cu spray.

Ambasadorul Japoniei în România a avut o discuție cu Titus Corlățean, iar la finalul acesteia, ambasadorul nu a mai putut părăsi clădirea Senatului. În cele din urmă, SPP și jandarmii au creat un cordon de securitate, iar oficialul a reușit să plece de la Parlament.

Claudiu Târziu, co-președintele partidului AUR, a declarat că totul este o diversiune a autorităților. Acesta susține că protestatarii au fost lăsați să intre în curtea Senatului, pentru ca mai apoi jandarmii să reprime manifestația. George Simion nu i-a chemat la ușa clădirii, ci oamenii au fost chemați să protesteze în stradă, ceea ce este un lucru diferit, a declarat Claudiu Târziu la posturile de știri.

Cookies