Miting în Capitală şi iluminarea în albastru a unor clădiri din toată ţara, de Ziua Autismului

de:
01 apr. 2014
0 Afișari
Miting în Capitală şi iluminarea în albastru a unor clădiri din toată ţara, de Ziua Autismului

Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) va organiza, miercuri, prin intermediul fundaţiilor şi asociaţiilor membre, o serie de evenimente, atât în Bucureşti, cât şi în ţară, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare a publicului asupra autismului, dar şi de a atrage atenţia autorităţilor asupra nevoilor comunităţii persoanelor cu autism din România.

În Bucureşti va fi organizat, începând cu ora 11.00, un miting în Parcul Colţea de la Universitate, urmat de un marş, la ora 12.30, şi de lansarea de baloane albastre, în Parcul Unirii, la ora 13.00, informează Mediafax. 

De asemenea, ca în fiecare an, pe 2 aprilie, organizaţiile din România se alătură campaniei internaţionale „Light It Up Blue”, prin iluminarea în albastru a mai multor clădiri instituţionale importante, din Bucureşti şi din ţară.

La Bucureşti, Fundaţia Romanian Angel Appeal, Asociaţia Învingem Autismul şi Asociaţia Autism România au pregătit iluminarea în albastru, între orele 21.00 – 00.00, a Parlamentului şi a Ateneului Român.

În acelaşi interval, alte organizaţii membre FEDRA desfăşoară acţiuni şi manifestaţii publice în oraşele: Baia Mare, Bistriţa Năsăud, Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Suceava, Tulcea.

Cookies