ARHIVA B365

Miting de protest împotriva mutării Halei Matache

În urma întrunirii Comisiei de Urbanism din cadrul MDRT, de săptămâna trecută, primarul general Sorin Oprescu declara că Hala Matache va fi mutată cu 37 de metri şi 20 de centimetri mai în spate faţă de amplasamentul actual. 

Decizia a stârnit nemulţumiri în rândul ONG-urilor care susţin că, astfel, Oprescu a încălcat angajamentul pe care şi l-a luat în urmă cu aproape un an. Mai mult decât atât, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”, Nicuşor Dan este de părere că nu poate avea încredere în intenţia reală a edilului-şef. 

„Ne exprimăm neîncrederea cu privire la intenția reală a primarului Sorin Oprescu de a reconstrui Hala Matache, în condițiile în care s-a angajat, pentru obținerea avizelor, că va reconstrui alte 3 clădiri demolate pe care nici în ziua de azi, la aproape de 2 ani de la demolare, nu le-a refăcut ( Berzei 34, colț cu Știrbei Vodă, Berzei 81 și Berzei 89)”, susţine Nicuşor Dan care a adăugat că, mai bine de un an, reprezentanți ai Platformei pentru București, ai Primăriei Generale a Muncipiului București și ai MDRT s-au întâlnit pentru a discuta diferite variante pentru menținerea Halei pe actualul amplasament, soluția finală acceptată de toate părțile implicate fiind de a trece cu tortuarul noului bulevard pe sub un portic creat la parterul Halei.

Protestul împotriva mutării Halei Matache pentru a face loc Bulevardului Uranus este programat să înceapă luni, la ora 09.00, în faţa MDRT. 

Numeroasele divergenţe cauzate de construcţia diametralei Buzeşti-Berzei-Uranus în apropierea Halei Matache l-au făcut pe Oprescu să spună că Uranusul va fi în formă de „pişu’ boului”

Lucrările la Bulevardul Uranus sunt blocate de peste un an din cauza Halei Matache. Astfel, în acest moment, Primăria Capitalei nu deţine un aviz pentru continuarea lucrărilor în zonă. Prima etapă a Diametralei, cuprinsă între Piaţa Victoriei şi Vasile Pârvan trebuia finalizată încă din vara lui 2011.

După prima etapă, urmează cea cuprinsă între Vasile Pârvan şi Piaţa George Coşbuc, care include şi un tunel pe sub Dealul Parlamentului, între Catedrala Neamului şi Casa Poporului. În fine, ultima etapă a lucrării cuprinde segmentul cuprins între Piaţa George Coşbuc şi Gara Progresul.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button