Miting AUR anunțat pentru duminică, 27 februarie, în două zone centrale din București: manifestanții vor pleca în marș către Palatul Cotroceni

22 feb. 2022
664 Afișari
Miting AUR anunțat pentru duminică, 27 februarie, în două zone centrale din București: manifestanții vor pleca în marș către Palatul Cotroceni
Miting AUR anunțat pentru duminică, 27 februarie, în două zone centrale din București: manifestanții vor pleca în marș către Palatul Cotroceni

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) organizează duminică, începând cu ora 14,00, o acţiune de protest în Piaţa Universităţii din Capitală, miting îndreptat „împotriva regimului Iohannis”. AUR susține că tot duminică, începând cu ora 10:00, un marș auto va porni din Ploiești spre București. După ce se vor strânge în Piața Universității, manifestanții vor pleca la Palatul Cotroceni, a hotărât AUR, într-o decizie de ultima oră.

La mitingul de la ora 14.00 de la Piața Universității, AUR cere Guvernului 10 măsuri, printre care demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, declanșarea stării de urgență în domeniul energiei, ridicarea stării de alertă, eliminarea tuturor restricțiilor împotriva COVID, renegocierea PNRR și a Pactului Verde cu Comisia Europeană.

George Simion a anunțat astăzi extinderea protestului de duminică

Co-președintele AUR, George Simion, a anunțat marți, în plenul Camerei Deputaților, că formațiunea va organiza duminică o acțiune de protest în fața Palatul Cotroceni pentru că șeful statului „a uitat de românii din Ucraina”.

„In actuala criză, dl Klaus Werner Iohannis a dat aseară pe Facebook un mesaj mai mult decât bine-venit, dar trebuia să-i menționeze și pe cei 500.000 de români care trăiesc în Ucraina în trei zone, în Transcarpatia, în Cernăuți și în Odessa și să reclame că nu au drept la școală în limba română. Klaus Werner Iohannis, trezește-te! Duminică vei avea protest inclusiv pentru felul în care ai uitat de românii din Ucraina. Ne vedem duminică în Piața Universității și după aceea mergem la Cotroceni”, a declarat Simion, citat de știripesurse.ro.

AUR a demarat în noiembrie 2021 o acţiune de strângere de semnături pentru suspendarea preşedintelui statului.

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-o declaraţie de presă, că România condamnă cu fermitate recunoaşterea de către Federaţia Rusă a „independenţei” autoproclamatelor republici separatiste din Doneţk şi Luhansk din Ucraina, subliniind că este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, iar comunitatea internaţională trebuie să reacţioneze ferm.

Ultimul miting AUR a avut loc în Capitală anul trecut, pe 21 decembrie, în care aproximativ 2.000 de oameni au protestat față de certificatul COVID. Sute de manifestanți au pătruns atunci în curtea Parlamentului, unde accesul publicului nu este permis, iar SPP a baricadat ușile, pentru a împiedica accesul protestatarilor. Circulația pe bulevardul Națiunile Unite a fost blocată, iar protestul de la Parlament s-a terminat după ce manifestanții s-au mutat la Palatul Cotroceni.

Cookies