Miting anti-certificat COVID al AUR, comparat cu Revoluția din ’89. Mii de membri se adună, astăzi, în centrul Bucureștiului

21 dec. 2021
117 Afișari
Miting anti-certificat COVID al AUR, comparat cu Revoluția din '89. Mii de membri se adună, astăzi, în centrul Bucureștiului
Miting anti-certificat COVID al AUR, comparat cu Revoluția din '89. Mii de membri se adună, astăzi, în centrul Bucureștiului

Co-președintele AUR George Simion a anunțat că partidul său va organiza marți un protest față de introducerea certificatului COVID pentru angajați, proiect care se află în fază de proiect la Ministerul Sănătății.

Protestul organizat de AUR are loc în fața Parlamentului, de la ora 9.00, unde sunt așteptați aproximativ 2.000 de membri ai formațiunii, după cum a estimat liderul său George Simion.

Pe pagina de Facebook a partidului a fost postat un filmuleț de propagandă în care este făcută o paralelă între mitingul anti-certificat Covid și revoluția de la Timișoara. „Cine ar fi crezut ca după 32 de ani trebuie să luptăm din nou pentru libertate”, afirmă un parlamentar AUR în înregistrarea de prezentare a evenimentului.

AUR protestează, astfel, față de introducerea certificatului COVID la locul de muncă, care reprezintă în opinia sa un pas mascat către vaccinarea obligatorie.

„Alianța dictatorială PSD/ PNL/ USR vrea să condiționeze dreptul românilor la muncă. Vor să impună, în mod mascat, vaccinarea obligatorie. Mâine le arătăm ce părere au românii despre această nouă dictatură! Ora 9:00!”, este anunțul despre miting postat de AUR pe pagina de " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook.

Co-președintele AUR, George Simion, a protestat și luni, în fața sediului Guvernului, împreună cu mai mulți parlamentari AUR împotriva măsurii carantinării românilor care vin din zone roșii și nu sunt vaccinați. George Simion a cerut, fără succes, să fie primit în Guvern de către premier.

Proiectul de lege privind certificatul COVID la locul de muncă va fi realizat de Ministerul Sănătății, ministrul Alexandru Rafila având mai multe solicitări pentru care a cerut să fie un proiect distict față de cel inițiat de Florin Cîțu și aflat deja în procedură în Parlament. Conform unei înțelegeri din coaliție, acesta din urmă ar urma să fie retras.

 

Cookies