ȘTIRI

Miting ACL în fața Guvernului: Klaus Iohannis și-a lansat candidatura

„Nu este uşor să vorbesc aici. E un moment special pentru mine. Nu m-am gândit că voi fi aici nici în urmă cu 30 de ani, ând eram profesor, nici cu 15 ani în urmă când ajungeam primaul Sibiului. Nu îmi imaginam că eu profesor de liceu, cu nume de neamţ că voi fi aici în faţa a milioane de susţinători, cu o viziune pentru România. Democraţia şi libertatea au făsut posibil acest lucru. A venit vremea faptelor, sunt un om al faptelor, nu al vorbelor goale, sunt un om al promisiunilor onorate, nu al spectacolului, construiesc, nu distrug. Viziunea mea este simplă: România lucrului bine făcut”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a lansat o serie de atacuri dure la adresa lui Victor Ponta şi a setat o serie de contradicţii între candidatura sa şi cea a lui Victor Ponta: un preşedinte puternic vs. un preşedinte manevrat din umbră, un preşedinte constructiv, nu unul distructiv, un preşedinte cu valori, nu unul care face doar spectacol.

„Nu vreau ca cei de 30-40 de ani să fie iarăşi o generaţie de sacrificiu. Încă nu este prea târziu, dar peste 5 ani va fi”, a mai spus Iohannis. „Dacă îţi pasă de oameni îţi respecţi promisiunile oroiuunde. Nu contează că eştila Sibiu, la Bucureşti sau la Dorohoi. Dacă nu ai valori şi nu crezi în nimic când eşti la Palatul Victoria nu o să faci nimic nici la Palatul Cotroceni. Vreau o ţară care încurajează iniţiativa, nu care sufocă oamenii cu taxe şi impozite”,a mai spus candidatul ACL pentru Cotroceni.

Dacă Victor Ponta a ales lansarea pe un stadion, evenimentul de lansare a candidaturii a lui KLAUS IOHANNIS are loc chiar in fata Guvernului condus de Ponta, scrie realitatea.net.

Liderii PDL şi PNL vor să strângă aproximativ 50.000 de persoane, care sunt aduşi în Bucureşti cu 600 de autocare.

Organizatorii spun ca lansarea va fi „un eveniment clasic de campanie”, in care Klaus Iohannis va vorbi la finalul evenimentului. Inaintea candidatului ACL, va sustine un discurs presedintele PDL, Vasile Blaga, seful de campanie al lui Iohannis.

La miting sunt programaţi să vorbească prim-vicepresedintele PDL Mihai Razvan Ungureanu, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, primarul Aradului, Gheorghe Falca (PDL), secretarul general al PNL, Marian Petrache.

Ieri, Parchetul General a închis dosarul în care Klaus Iohannis era acuzat de conflict de interese, după ce, în calitate de primarul al Sibiului a semnat un contract cu o tipografie a Forumului Democrat al Germanilor, formaţiune pe care tot el o conducea.

Pe 30 septembrie este termen la Curtea Supremă într-un alt dosar, în care ANI cere declararea stării de incompatibilitate pentru Klaus Iohannis. Decizia judecătorilor l-ar putea împiedica pe şeful ACL să îşi continue cursa pentru Cotroceni.

Traficul va restricționat în centrul Capitalei, sâmbătă, din cauza mitingului în cadrul căruia KLAUS IOHANNIS îşi lansează candidatura. Detalii și rute ocolitoare, AICI.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button