Mitică Popescu, înmormântat azi la Cimitirul Bellu. Marele actor a murit pe 3 ianuarie. Avea 86 de ani

06 ian. 2023
257 Afișari
Mitică Popescu, înmormântat azi la Cimitirul Bellu. Marele actor a murit pe 3 ianuarie. Avea 86 de ani
Mitică Popescu, înmormântat azi la Cimitirul Bellu. Marele actor a murit pe 3 ianuarie. Avea 86 de ani | Sursă foto: Agerpres

Înmormântarea lui Mitică Popescu va avea loc vineri, 6 ianuarie 2023, la Cimitirul Bellu din București. Marele actor s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani.

Marele actor Mitică Popescu va fi înmormântat la Cimitirul Bellu

Mitică Popescu, unul dintre cei mai mari actori ai României, urmează să fie condus pe ultimul drum astăzi, 6 ianuarie 2023. Acesta va fi înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală, pe Aleea Artiștilor.

În data de 13 decembrie 2002, actorul a fost decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler pentru: „Devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Astfel că, astăzi, Mitică Popescu va fi înmormântat cu onoruri militare. Evenimentele funerare vor avea loc la ora 15:00, după cum anunță Știrile TVR.

Cei care doresc să meargă și să îi aducă un ultim omagiu artistului sunt așteptați la capela din cadrul cimitirului unde urmează să fie înmormântat.

Joi, 5 ianuarie 2023, atât rudele și colegii actori, cât și admiratorii și-au luat rămas bun de la Mitică Popescu în foaierul de la Teatrul Mic din București.

Actorul s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani

La sfârșitul anului 2022, în data de 29 decembrie, iubitul actor a fost internat în cadrul Spitalului Elias din București. Acesta suferea de probleme cardiace ce îi înrăutățiseră stare de sănătate în ultima perioadă.

Pe lângă problemele cardiace, actorul suferea și de multiple comorbidități, după cum au transmis reprezentanții Spitalului Elias din Capitală. Mitică Popescu împlinise vârsta de 86 de ani în data de 2 decembrie 2022.

S-a născut în București, în anul 1936 și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”. În mare parte din cariera sa, actorul a jucat pe scena pe la Teatrul Mic.

Mitică Popescu a fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță. După moartea soției, acesta nu s-a recăsătorit.

Cookies