Mită pentru a pleca în misiune în străinătate

de:
15 nov. 2010
2 Afișari
Mită pentru a pleca în misiune în străinătate

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), procurorii secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari îl cercetează pe căpitanul Robert – Ionuţ Nicolescu, ofiţer în cadrul ISU Bucureşti, pentru cumpărare de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că ofiţerul ISU intenţiona să facă orice demers posibil pentru a fi selectat de factorii de decizie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor  (MAI) în vederea plecării într-o misiune în afara ţării, respectiv Kosovo sau Bosnia Herţegovina. Considerând că are şanse reduse de a fi selectat prin procedurile standard, Nicolescu a oferit unui denunţător, în luna octombrie, suma de 2.500 de euro, adică echivalentul unui salariu extern, pentru a interveni asupra unor ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul MAI care să înlesnească trimiterea sa într-o astfel de misiune.

Pe 12 noiembrie, Nicolescu a fost prins în flagrant delict după ce a data denunţătorului suma de 500 de euro, reprezentând o primă tranşă din banii promişi. Bărbatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar în aceeaşi zi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore. Pe 13 noiembrie, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus arestarea preventivă a lui Robert Nicolescu pe o perioadă de 29 de zile, se mai arată în comunicatul DNA.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul MAI – Direcţia Generală Anticorupţie.

Cookies