SMART CITY

MITĂ LA BAC: Un inspector şi 2 profesori corectori, trimişi în judecată de DNA, pentru luare de mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:

DIACONESCU MANUELA MIRELA, inspector la disciplina matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, membru în Comisia județeană de organizare a examenului de bacalaureat Brăila, la data faptelor, în stare de arest la domiciliu, în sarcina căreia s-au reținut în concurs:
– două infracțiuni de complicitate la luare de mită,
– complicitate la dare de mită.

HARET DANIELA și DAMIAN VALENTIN FLORIN, profesori corectori la examenul de bacalaureat sesiunea august-septembrie 2014, la disciplina matematică, la data faptelor, sub control judiciar, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 28 august 2014, inculpații Haret Daniela și Damian Valentin Florin, în calitate de profesori corectori la examenul de bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2014, având ajutorul inculpatei Diaconescu Manuela Mirela, inspector școlar la disciplina matematică în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Brăila, au solicitat și au primit, de la inculpatul Văsii Iulian, suma de 2.500 lei pe care cei doi au împărțit-o. Banii au fost ceruți și primiţi astfel încât, la teza scrisă susținută la disciplina matematică, inculpatul Văsii Iulian, candidat la examen, să obțină o notă mai mare decât cea pe care o merita și implicit, o medie de promovare a examenului de bacalaureat.

În cursul urmăririi penale, inculpatul Văsii Iulian a încheiat cu procurorii D.N.A. un acord de recunoaştere a vinovăţiei care a fost înaintat instanţei competente.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, anunţă DNA în comunicatul de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button