ȘTIRI

Miţa Biciclista, Craii de Curte Veche, dar şi bucureştenii de astăzi, în benzi desenate, la muzeu

Artiştii Puiu Manu, Şerban Andreescu, Mihai Ionuţ Grăjdeanu, Alin Teodor Ivan, Alexandru Ciubotariu şi Octav Ungureanu îşi vor prezenta personajele şi poveştile lor din Bucureşti, în Benzi Desenate, la Muzeul Municipiului Bucureşti- Palatul Şuţu.

„Orașul București este de văzut acum ca un adevărat examen. În ce măsură el poate alimenta, în bandă desenată, povești care să atragă. Este, cred, un element de noutate, dar și de originalitate pentru aceia care s-au înscris la acest examen, mă refer la artiști, iar, pentru public, în ce măsură el va reuși să recolereze cu vârsta de care vă povesteam la început” declară Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti.

Autorul de benzi desenate Mihai Ionuţ Grăjdeanu, care s-a alăturat în organizarea acestui prim „Salon BD, Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate”, spune că: „Am realizat o scurtă bandă desenată la propunerea domnului Adrian Majuru pentru ‘Revista de antropologie urbană’. Pornind de la această lucrare, ne-am gândit la organizarea unei expoziţii deosebite la muzeu, bazându-ne pe misterioasele poveşti ale Bucureştiului de ieri şi de azi, dar prezentate într-o altă manieră, cea a benzilor desenate.”

Salonul BD va include lansări de carte, conferinţe, ateliere pentru copii şi o mini Şcoală de Vară la Palatul Suţu, programul complet fiind prezentat în curând pe pagina de facebook a muzeului: www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti 

Vernisajul va avea loc marţi, 8 iulie, de la ora 19:00, iar expoziţia va fi deschisă până pe 10 august 2014, la Muzeul Municipiului Bucureşti- Palatul Suţu (Bd. I.C.Bratianu, nr.2)


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button