Misterul Celor 50 de Blocuri: Primăria Sectorului 5 anunță că vor fi reabilitate termic, dar lista rămâne un secret. Nimeni nu răspunde la întrebarea simplă „Ce blocuri?”

24 mai 2024
8784 afișări
Misterul Celor 50 de Blocuri: Primăria Sectorului 5 anunță că vor fi reabilitate termic, dar lista rămâne un secret. Nimeni nu răspunde la  întrebarea simplă
Misterul Celor 50 de Blocuri: Primăria Sectorului 5 anunță că vor fi reabilitate termic, dar lista rămâne un secret. Nimeni nu răspunde la întrebarea simplă "Ce blocuri?" | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Sectorului 5 le-a transmis bucureștenilor că alte 50 de blocuri din aria administrată vor intra în reabilitare termică. Cu toate astea, administrația nu a transmis și lista respectivelor imobile unde urmează să se intervină.

PS5 a anunțat că 50 de blocuri vor intra în reabilitare termică

Joi, în data de 23 mai 2024, Primăria S5 a făcut un anunț important pentru bucureștenii care locuiesc în acest sector. Mai precis, administrația publică a anunțat că o nouă transă, de 50 de blocuri, urmează să fie reabilitate termic.

Conform informațiilor transmise, președinții asociațiilor de proprietari s-au întâlnit cu primarul și au semnat contracte de mandat. Prin intermediul acestora, Primăria a fost împuternicită să efectueze lucrările:

50 de noi contracte de mandat au fost semnate azi. Președinții celor 50 de asociații de proprietari s-au întâlnit cu primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, pentru a împuternici instituția să efectueze lucrările de reabilitare.

După semnarea acestor contracte, PS5 se va ocupa de:

  • Întocmirea documentației tehnico-economice,
  • Realizarea expertizei tehnice,
  • Efectuarea auditului energetic și DALI.

Mai apoi, după ce toți pașii de mai sus vor fi finalizați, urmează să fie începute și lucrările efective pentru reabilitarea termică a imobilelor.

Cu toate că anunțul este unul aștepta de bucureșteni, Primăria nu a transmis și lista celor 50 de blocuri pentru care urmează să se înceapă aceste lucrări. Oamenii au sesizat acest lucru și l-au semnalat în secțiune de comentarii a postării făcute pe pagina de Facebook a Primăriei:

  • „Lista cu blocurile care intră în reabilitare unde este?”
    • „Nicăieri…Nu se afișează nicăieri, iar oricine întreabă nu primește niciun răspuns.”

Primăria sectorului 5 a mai anunțat și că a pornit procedura de achiziție publică  – Proiectare și execuție pentru lucrări de creștere a performanței energetice pentru un număr de aproximativ 370 imobile. În paralel, administrația le transmite cetățenilor că se încearcă atragerea de fonduri nerambursabile pentru demararea lucrărilor necesare acestor 370 de imobile.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies