Misteriosul crater de pe un bulevard bucureștean

21 mai 2024
376 afișări
Misteriosul crater de pe un bulevard bucureștean
Misteriosul crater de pe un bulevard bucureștean | Foto: Maria Coman

Pentru că vin alegerile sau poate nu din cauza asta, toate neajunsurile din București par să se fi dus pe apa Dâmboviței. Nu mai sunt șobolani, cred că le-au promis că le du ceva, de n-au ieșit deloc anul ăsta, mă întreb cine le-a promis mai mult. 

Nici țânțari nu mai sunt foarte mulți, cel puțin deocamdată, parcă îi și văd stând ascunși prin diverse oaze de libertate și aruncând-se puhoaie peste noi după ce trece şi hopul ăsta. 

Porumbeii sunt mulți, dar par să devină mai simpatici, nu mai fac atâta mizerie, parcă e mai curat și în Cișmigiu, unde niciodată nu era curat. Orașul e verde, frumos, colorat, plin de viaţă, terase, muzică, spectacole, promisiuni, efervescenţă, ce să mai în sfârșit trăim și noi în paradis și nici măcar nu ne-am dat seama.

Doar că paradisul ăsta are şi un purgatoriu, care aş zice că e traficul, cu o groapă a Marianelor pe unul dintre marile bulevarde. O groapă a marianelor luuuuuungă cât o zi de post. Şi mă refer aici la lucrările de la tramvaiul 5, de pe bulevardul Barbu Văcărescu. A  fost în reparaţie în ultimii 3 ani şi abia a început să funcţioneze, că s-a şi oprit la loc, de data asta pentru reparaţii capitale, că ne dă UE bani. Plus, că, desigur, venea campania electorală şi era nevoie de nişte proiecte măreţe. Atât de măreţe cât toată linia lui 5, tramvai istoric şi fundamental pentru Bucureşti. Asta în sine nu e rău, bineînţeles, deşi nu ştim cât se va mai circula în zonă, e din ce în ce mai rău deja cu Pompeiu, Pipera şi toate cele, dar să zicem că e pentru o cauză nobilă. 

Însă ce nu se ştie şi e complet neclar este de ce, deşi e săpat ditamai craterul în mijlocul drumului, nu e semnalizat aşa cum trebuie. Nu se vede bine nici ziua, ce să mai zicem noaptea, că nu se vede mare lucru şi mai e şi semiîntuneric prin zonă, că noi suntem în regiune cu război, nu vrem să atragem atenţia atacatorilor. 

În weekend a căzut un şofer. „Care băuse”. Sigur, se spune că băuse și că de aia.

Dar unii oameni poartă ochelari, alţii văd mai prost pe întuneric, oricum ar fi, oare nu ar fi totuşi normală şi firească o împrejmuire mai eficientă a acestui şantier uriaş care e here to stay, nu pare să dispară şi nu are nicio posibilitate să dispară în următoarele zile? Sunt anunţate să dureze un an, deci beat, treaz, e o şansă pentru fiecare să ajungă la propriu în şanţ. Şi nu ştim cine va atinge fundul şanţului, pentru că pare intermediar. 

Trivia: Groapa Marianelor e unul dintre locurile cele mai misterioase ale planetei. Pe vremuri navigatorii se fereau de zona respectivă, pentru că vapoarele dispăreau cu totul în adâncimile Oceanului. Acum e un loc în care se pot căuta comori şi probabil şi sunt foarte multe. La fel şi în şanţul de pe Barbu Văcărescu, cine ştie câte şi mai câte or fi ascunse acolo de-a lungul timpului)

Cookies