Misterioasele casete de beton de deasupra metroului ar putea deveni parcări subterane

de:
02 nov. 2010
6 Afișari
Misterioasele casete de beton de deasupra metroului ar putea deveni parcări subterane

În fiecare zi, în zona centrală a Capitalei se dă o luptă acerbă pentru un loc de parcare. Ceea ce şoferii nu ştiu însă, este că sub asfalt, în aceeaşi zonă, stau de ani de zile, fără a fi folosite, parcări deja construite.

În Piaţa Victoriei, Piaţa Română şi Piaţa Universităţii, sub pământ, există patru casete mari de beton, care ar putea funcţiona oricând că parcări. Construite odată cu metroul, ele au fost descoperite cu adevărat abia acum de edili.

”Da, ştim de existenţa lor. Acum facem nişte studii să vedem cum le folosim”, a precizat viceprimarul general al Capitalei, Victor Iovici.

Parcare subterană cu 200 de locuri, la Piaţa Victoriei

Cele patru spaţii au fost construite la staţiile de metrou cu scopul de a le transforma ulterior în galerii comerciale sau chiar parcări, spun reprezentanţii Primăriei Capitalei. Timp de aproximativ 30 de ani însă nimeni nu le-a utilizat în acest scop.

Reprezentanţii Metrorex spun însă că aceste spaţii nu au fost gândite ca spaţii comerciale sau industriale, iar angajaţii de la metrou se referă la aceste casete drept „hăuri”. Scopul lor iniţial rămâne enigmatic.

De altfel, şi localizarea lor exactă a fost greu de stabilit, până şi pentru angajaţii de la metrou. Accesul într-una din viitoarele parcări subterane ale Capitalei care stă ascunsă sub Piaţa Victoriei se face printr-o uşă care se deschide din staţia Victoriei 1. E vorba de un spaţiu imens şi întunecat aflat chiar deasupra liniei de metrou ce duce spre Piaţa Aviatorilor.

Conform autorităţilor, doar una dintre aceste casete de la metrou va fi dată deocamdată în folosinţă. ”În Piaţa Victoriei, suntem cel mai încrezători ca va putea fi realizată o parcare. Deja suntem în tratative cu Ministerul Transporturilor. Opinăm că vor fi aproximativ 200 de locuri de parcare acolo. Celelalte spaţii sunt mai mici, iar la cel de la Universitate accesul auto se face mai greu”, a explicat Mădălin Dumitru, şeful Direcţiei de Infrastructură din cadrul Primăriei Generale a Capitalei.

Proiectul depinde acum de administraţia centrală. După ce Primăria va ajunge la o înţelegere cu Ministerul Transporturilor, noua parcare va fi gata în doar câteva luni.

”Dacă ar fi depins de noi era gata deja de 8 luni de zile. Sunt proprietatea Ministerului Transporturilor, depinde acum de ei. Tehnic lucrările acolo pot dura aproximativ 3 luni”, a mai spus şeful Direcţiei de Infrastructură.

Cookies