Misterele Bucureștilor, sau orașul în care te așteaptă prieteni necunoscuți

de:
18 nov. 2016
0 Afișari
Misterele Bucureștilor, sau orașul în care te așteaptă prieteni necunoscuți

Astăzi, Bucureștiul este considerat capitala europeană cu cea mai vibrantă viață de noapte. Și, chiar dacă scepticilor le pare greu de crezut, Bucurestiul este capitala europeană cea mai sigură, cu cea mai scazută criminalitate. La căderea nopții, când alte orașe trag obloanele și străzile devin pustii, în București parcă se naste o alta capitală, secretă și la fel de animată ca aceea de peste zi. Cea a distracției, cluburilor, plimbărilor sub o lună parcă mai mare decât oriunde, a cazinourilor și cluburilor de poker și petrecerilor, iar vara terasele sunt pline până noaptea târziu. Iar cei care animează în acest fel orașul nu sunt nicidecum tineri fără ocupație sau interlopi, ci turiști, studenți și tineri corporatiști sau antreprenori care reușesc cumva să-și mobilizeze energiile și să nu uite să se mai și distreze.

Acest articol urmăreste să scoată în evidență un palier mai puțin cunoscut al nopților trepidante ale capitalei: misterioasa lume a jocurilor. Chiar dacă majoritatea gamerilor preferă internetul, fie că e vorba de League of Legends, Dota, sau de captivantele jocuri în care aduci ditamai cazinoul la tine acasă, Bucureștiului nu-i lipsește această ofertă și în format live. Pe lângă mulțimea de cazinouri care deja nu mai aparțin clienților foarte bogați ci își deschid ușile și curioșilor sau celor cu bugete de o seară, capitala mai are, de pildă, la doi pași de Centrul Vechi, în clădirea Cocor, cel mai mare club de poker live din Europa de Est! Nu-i așa că nu știați? Este recent inaugurat și pune față în față, zi și noapte, probabil în cea mai palpitantă înfruntare între caractere, jucătorii de Texas Holdem. Nu e vorba de acele partide dure între high-rolleri în care se trec din mână în mână milioane, ci de partide mici, cu mize chiar și de 1 Ron, în care distracția este pe primul loc.

Rețelele sociale sunt un minunat prilej de a cunoaște oameni noi și de a schimba informații cu o viteză pe care nicio agenție de știri nu o mai poate atinge. Însă contactul uman nu va putea fi inlocuit niciodată cu nimic. Și tocmai la acest detaliu esențial stă Bucureștiul mai bine decât restul lumii: comunicarea față in față.

Și, ca să nu ne umflăm prea mult în pene, puțină autoironie nu strică la final: voi probabil că citiți acest articol de pe internet. Nu uitați însă să inchideți din când in când toate browserele și să ieșiți afară. In București vă așteaptă o lume frumoasă si mai prietenoasă decât oriunde.

 

Cookies