Miss Ucraina lucrează la un salon de înfrumusețare din București. A fost nevoită să fugă de război și a ajuns în Capitala României

24 feb. 2023
605 afișări
Miss Ucraina lucrează la un salon de înfrumusețare din București. A fost nevoită să fugă de război și a ajuns în Capitala României
Miss Ucraina lucrează la un salon de înfrumuseștare din București. A fost nevoită să fugă de război și a ajuns în Capitala României. Sursa foto: Unsplash

Stella Lozanova, votată Miss Ucraina în 2019, a plecat din Odesa, zonă grav afectată de război, și s-a refugiat la București. Cu ajutorul unor cunoștințe și-a găsit un loc în care să stea în Capitală și acum lucrează la un salon de înfrumusețare. Din călătoria pe care a avut-o din țara ei natală până în România, aceasta a învățat să aprecieze mai mult oamenii dragi ei.

Miss Ucraina și-a făcut bagajul și a ajuns în Republica Moldova, apoi la București

Stella Lozanova a fost votată, în anul 2019, cea mai frumoasă femeie din Ucraina. În 2020, a fost câștigătoarea concursului Miss Woman of the World în Republica Dominicană. S-a implicat în numeroase proiecte, iar unul dintre ele au făcut-o să stea timp de 2 ani în Bali.

Stella Lozanova, Miss Ucraina. Sursa foto: Facebook - Stella Lozanova
Stella Lozanova, Miss Ucraina. Sursa foto: Facebook – Stella Lozanova

În Ucraina s-a întors în anul 2021, dar s-a putut bucura de Odesa, orașul în care locuia, doar pentru jumătate de an, până la izbucnirea războiului.

Când ești la masă cu ai tăi în bucătărie cu geamul deschis și auzi bombardamente lângă tine, de parcă ar fi chiar în curtea ta… Atunci părinții au zis: gata, fă-ți valiza și pleacă undeva cât se mai poate. Nu voi uita niciodată ochii înlăcrimați ai tatălui meu, care de obicei este puternic.

Ei au rămas pentru că bunica mea are 83 de ani și nu se poate deplasa. Nu știam unde merg, am plecat la întâmplare. Credeam că mă voi întoarce în Bali pentru că acolo mă mai așteptau oferte de muncă. Am luat o valiză mică fără haine groase, a declarat aceasta într-un interviu acordat pentru Digi 24.

Stella Lozanova mai spune că drumul până în România a fost înfricoșător din cauza scenelor de război care o întâmpinau la fiecare pas:

A fost foarte înfricoșător, mai ales când vedeam tancuri pe drum și… Vedeam o alee continuă de trupuri, probabil erau soldați. Nu știu. Este ceva groaznic de urmărit, prietena mea dormea, iar eu am văzut oameni acoperiți cu material negru de-a lungul câmpului. Plângeam în hohote încontinuu.

Ajunsă în București, Miss Ucraina a fost angajată la un salon de înfrumusețare

Inițial, aceasta a trecut granița în Republica Moldova, dormind o noapte într-o școală devenită adăpost pentru refugiați. Prietenii ei i-au găsit o gazdă în București, unde și-a făcut o nouă prietenă care și-a deschis de curând un salon de înfrumusețare.

Stella nu a venit întâmplător la mine în echipă, a fost prima mea angajată. Am văzut-o foarte entuziasmată când a venit aici și pentru că nu a știut limba, m-a văzut ca pe o prietenă, o familie și am început împreună pe drum, povestește Alina Slesarenco, proprietara salonului de înfrumusețare.

Cu ajutorul Alinei, Stella și-a găsit un nou loc de muncă. Aceasta a povestit, în cadrul interviului, despre mama sa care deține un salon de aproximativ 35 de ani, în care și-a petrecut copilăria. La vârsta de 12 ani a vopsit părul unei fete pentru prima dată, iar la 16 ani a început să lucreze.

Noul său loc de muncă o bucură foarte tare pe Stella, iar clientele o îndrăgesc în calitate de specialist. De asemenea, își dorește să facă și cursuri de limba română, acum doar exersând expresii de bază alături de echipa sa.

Războiul i-a răpit multe persoane dragi și acest lucru a învățat-o să trăiască fiecare clipă la maxim:

Prietenii mei au plecat în Dnipro să își viziteze familia de Anul Nou pe rit vechi. Este vorba de o prietenă bună cu soțul ei. Cel mai groaznic este că în aceeași zi, blocul lor a fost doborât de o bombă și ei au murit. Oamenii strigau acolo: Vreau să trăiesc! Știu că ea striga. Ea m-a sunat în prima zi de război, ea m-a anunțat. S-a supărat că eu am plecat din Ucraina.

Întrebată de un reporter dacă ar vrea să se întoarcă în Odesa, aceasta a răspuns afirmativ, dar nu își dorește să stea definitiv.

Cookies