Misiune sub presiune. Jandarmii care păzesc ambasadele din București au nevoi ca toți oamenii, dar nu și WC-uri, așa că scapă de urgențe în PET-uri 

15 iul. 2022
4058 Afișari
Misiune sub presiune. Jandarmii care păzesc ambasadele din București au nevoi ca toți oamenii, dar nu și WC-uri, așa că scapă de urgențe în PET-uri 
Jandarm în misiune la o ambasadă din București | Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

I-ați văzut, cu siguranță, în post, în poziție regulamentară, de câte ori ați trecut pe lângă orice ambasadă din București, care se află, de regulă, în cele mai frumoase și/sau mai scumpe zone din București.

PET-uri umplute la nevoie de jandarmii care păzesc ambasade

Sunt jandarmii desemnați să păzească sediile ambasadelor. Una dintre marile lor probleme este că nu au toalete și cum probabil nu s-a inventat antrenamentul care să schimbe radical felul în care funcționează corpul omenesc, nevoia fiziologică există și apare inclusiv când ei sunt “la post”, în misiunea de pază. Iar turele sunt de 12 ore!

Gândul scrie că, în aceste condiții vitrege, jandarmii sunt nevoiți să-și facă nevoile în PET-uri pe care le varsă la canal atunci când nu-i vede nimeni. Mai sunt și situații fericite în care sunt temporar înlocuiți, astfel încât să poată da o fugă la restaurantele sau barurile din apropiere, unde cer voie la toaletă. Iar jandarmii, militari fiind, nu protestează.

Jandarmeria: Jandarmii nu pot folosi toaletele din incinta ambasadelor

Despre această situație dificilă, Jandarmeria Română a precizat, la solicitarea Gândul, că este o problemă reală, întrucât, , în general, nu există toalete pentru personalul de pază:

Durata programului pentru o tură de lucru este, de regulă de 12 ore, însă, pe parcursul executării serviciului, la solicitare, jandarmii sunt înlocuiți ori de câte ori este nevoie. Pe timpul executării serviciului, jandarmii  nu pot folosi grupurile sanitare aflate în incinta misiunilor diplomatice, existând un număr redus de obiective prevăzute cu grupuri sanitare puse la dispoziția jandarmilor de misiunile diplomatice, igienizarea acestora fiind asigurată de către personalul de serviciu al instituției respective.

O nevoie fiziologică de soluții

Jandarmeria mai spune că ,ori de câte ori au nevoie, jandarmii pot să anunțe și sunt schimbați imediat pentru a li se permite să caute o toaletă disponibilă:

La obiectivele unde nu există toalete, pentru satisfacerea nevoilor fiziologice de către jandarmi, la nivelul instituției au fost identificate soluții temporare, în sensul că aceștia sunt înlocuiți în serviciu în vederea deplasării în diferite locații din proximitatea obiectivului.

Și mai problematică e situația în cazul nu există „diferite locații din proximitatea obiectivului” dotate cu toalete la care să se poată apela în condiții stringente.

 

Cookies