Misandria e rea ca misoginia. Șeful CNCD, după amendarea lui George Buhnici: Și dacă spunea de bărbați, situația era aceeași

01 sept. 2022
441 Afișari
Misandria e rea ca misoginia. Șeful CNCD, după amendarea lui George Buhnici: Și dacă spunea de bărbați, situația era aceeași
Misandria e rea ca misoginia. Șeful CNCD, după amendarea lui George Buhnici: Și dacă spunea de bărbați, situația era aceeași

Știm, știm, există prin internet un curent de opinie care zice “Gata cu Buhnici, ce atâta tevatură, ne-am săturat și, la urma urmelor, cine mai e și Buhnici ăsta să vorbim atâta despre el.”

Inepuizabilul caz Buhnici

Domnul Buhnici, fostă vedetă TV, este influencer / influențăr, adică activează în ceea s-ar putea numi “business of trust”: pe o temelie de popularitate obținută la TV, George Buhnici s-a mutat cu personajul său în online, unde le spune oamenilor să cumpere ce le recomandă el, practic. Le spune, implicit, “aveți încredere în mine și cumpărați de unde vă spun eu.”

Influențării sunt tot niște vedete, doar că în mediul online și deseori sunt mai puternice decât frații și surorile vedete din TV. Pur și simplu, ajung mai repede și mai eficient la un număr foarte, foarte mare de oameni. Îi convingi că ești mișto, priceput la ceva și de încredere astfel încât ei să cumpere ce le recomanzi tu, iar tu să faci astfel bănet. Practic, business of trust cu star system.

Șeful CNCD: Și dacă declarațiile erau despre bărbați, eram în aceeași situație

Dar «cultura star system» mai are o particularitate: publicul îți face statuie, tot publicul dă cu barosul la temelia ei cu prima ocazie.

Deci, fiindcă a vorbit prostii  mari la TV în calitatea sa de fostă vedetă TV, actualmente online, dl. Buhnici le-a pățit pe toate: și-a luat înjurătiri, s-au dezis companii partenere de parteneriatele cu ei și acum și-a luat și amendă de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Azi, șeful CNCD spune, într-un interviu acordat Hotnews, că și dacă ar fi vorbit despre bărbați, Buhnici tot prostii discriminatorii ar fi vorbit.

Buhnici: Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și ne împrietenim

Ce a zis Buhnici? A zic că el se duce la mare ca să vadă “țâțe și buci” plăcute ochiului său, că fetele să nu se mai fâțâie pe plajă prin fața lui așa, pline de vergeturi:

Am văzut fete care arată foarte bine, aici. Dar am văzut și fete care nu arată foarte bine.Și nu as vrea să mi se interpreteze, suntem la un festival, putem să dăm vina pe orice, bă, dar serios, mai mergeți pe la sală fetelor! Venim la mare ca să vedem piele, aș vrea ca pielea aia să n-aibă vergeturi Deci, dacă ați investi în săliță cât investiți în tatuaje, cred că am fi toți mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală. Pentru că de ce? Dacă vrei să vii la mare, îmi arăți piele și sigur vrei să ne împrietenim, ar trebui să mă convingi și cu altceva decât cu decolteul. Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!

„Nu avem dreptul să etichetăm oameni”

CNCD a considerat că declarațiile încalcă dreptul la demnitate umană și l-a amendat pe George Buhnici cu 20.000 de lei.  Șeful CNCD, Asztalos Csaba, spune că a fost o declarație sexistă, care vine pe un fond de prejudecăți despre femei și că astfel de cazuri nu pot fi bagatelizate:

E important ca formatorii de opinie să conștientizeze răspunderea pe care o au când fac declarații publice. Au milioane de urmăritori. Nu trebuie jigniți și umiliți oameni. Nu avem dreptul să etichetăm, hărțuim și stigmatizăm o persoană din cauza aspectului fizic. Asta trebuie înțeles.  În societate sunt prejudecăți față de femei, e clar. E de notorietate că sunt și elemente de sexism. Dar și dacă afirmațiile lui George Buhnici ar fi vizat bărbați, am fi fost în aceeași situație.

După amendă, George Buhnici a declarat că a aflat de sancțiunea CNCD dintr-un comunicat, a mai zis  încă o dată și că regretă c-a spus prostii în creierii nopții, la mare la Neversea. Bine, tot i se pare ușor nedrept și dezechilibrat ce pățește, plus c-a suferit și de depresie.

PS Oricât ar fi de greu de crezut😉, vergeturile nu trec cu sală. Nu trec cu fitness, cu yoga, cu voodoo, cu mai nimic.  Trec, eventual, cu laser ff scump, dar n-au absolut nicio legătură cu sala. Au, de cele mai multe ori, legătură cu sarcina, că pielea femeii se întinde, mai ales pe abdomen, cât să poată cuprindă în interiorul său o altă ființă umană care crește acolo vreme de nouă luni. Dacă domnul Buhnici ar învăța din toată tărășenia asta măcar atât, tot ar fi grozav.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies