ȘTIRI

Mireille Rădoi rămâne la conducerea Bibliotecii Centrale Universitare

Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis, miercuri, recursul înaintat de Mireille Rădoi împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti din 19 iunie 2013, potrivit căreia se anula actul administrativ al Ministerului Educaţiei prin care aceasta era numită director general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Capitală, informeaza Adevarul.ro.

În acest context, Mireille Rădoi a declarat, vineri, pentru Mediafax că nu dispune, momentan, de informaţii privind punerea în aplicare a sentinţei date de ICCJ. Ea a mai precizat că, în data de 7 noiembrie 2013, a primit un ordin de demitere din funcţia de director general al BCU, de la Ministerul Educaţiei, afirmând că structura de conducere a fost asigurată de atunci de Voichiţa Dragomir, director adjunct al instituţiei.

Ministerul Educaţiei a organizat, pe 15 noiembrie 2010, concursul pentru ocuparea funcţiei de director general al Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, conform metodologiei aprobate prin Ordinul MECTS 5385/2010.

În urma concursului, postul de director al BCU a fost câştigat de Mireille Rădoi. Fostul director al BCU, Mircea Regneală, susţinea că metodologia de organizare a concursului a fost realizată pentru a o favoriza pe Mireille Rădoi. El preciza că a aflat că a fost demis din funcţie la trei zile după ce postul îi fusese scos la concurs.

Asociaţiile profesionale ale bibliotecarilor i-au cerut ministrului Educaţiei de atunci, Daniel Funeriu, să anuleze concursul, susţinând că directorul BCU trebuie să fie o persoană reprezentativă prin profesionalismul în domeniul biblioteconomiei şi ştiinţei informării. Acestea au reclamat, printre altele, neglijenţa şi ambiguitatea în formularea cerinţelor pentru candidaţii la postul de director BCU şi faptul că, până în ziua concursului, comisia de examinare a fost secretă, deşi, conform metodologiei, aceasta trebuie stabilită prin ordin de ministru, în termen de 10 zile de la anunţarea concursului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button