ARHIVA B365

Mircea Sandu, preşedinte onorific al FRF. Va primi rentă viageră anuală de 75.000 euro

Surse din cadrul FRF au declarat, miercuri, pentru Mediafax, că Mircea Sandu va avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină care aparţine FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal anjagat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.

Toate acestea au fost stabilite, miercuri dimineaţă, în cadrul Comitetului Executiv, de dinaintea Adunării Generale. Ulterior, în cadrul Adunării Generale, a fost prezentat un film cu imagini din cariera de jucător şi de conducător a lui Sandu.

Apoi preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a propus Adunării Generale aprobarea solicitării Comitetului Executiv al FRF de desemnare a lui Sandu ca preşedinte de onoare al forului de la Casa Fotbalului. Un singur vot a fost împotrivă, cel al finanţatorului Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, dar s-au înregistrat şi trei abţineri.

În cadrul AG nu a fost prezentat pachetul de beneficii al viitorului preşedinte de onoare al forului.

Mircea Sandu a condus FRF din august 1990, el hotărând să nu mai candideze pentru un nou mandat. În locul său a fost ales, miercuri, Răzvan Burleanu, care a primit 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram.

Noul conducător al FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, că atât timp cât Mircea Sandu, în calitatea de preşedinte de onoare al forului, va beneficia de o „rentă viageră nesimţită”, va fi greu să îl aibă ca partener de discuţie.

Anterior, Sandu afirmase că va accepta să colaboreze cu succesorul său numai dacă va fi consultat.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button