Mircea Sandu a rămas fără renta viageră şi celelalte beneficii de la FRF

de:
28 iun. 2014
0 Afișari
Mircea Sandu a rămas fără renta viageră şi celelalte beneficii de la FRF

Pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare Mircea Sandu a fost adoptat în Comitetul Executiv, înaintea Adunării Generale din 5 martie, care l-a adus în fruntea FRF pe Răzvan Burleanu. Acest pachet nu a fost prezentat în cadrul AG, ci doar s-a supus la vot propunerea ca Mircea Sandu să devină preşedinte de onoare al FRF, scrie Mediafax

Conform pachetului stabilit atunci, Mircea Sandu avea o rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual, drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF, orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF, o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi, telefon, personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar, deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.

Ulterior, Sandu a renunţat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină şi la secretară. Noul conducător al FRF, Răzvan Burleanu, a considerat drept „nesimţit” pachetul de beneficii al preşedintelui de onoare şi a promis că îl va supune dezbaterii AG.

Mircea Sandu: Dacă se aplică decizia AG a FRF de invalidare a rentei, îi voi da în judecată

Mircea Sandu spune că o astfel de decizie nu poate fi aplicată retroactiv. „În ceea ce mă priveşte, nu au decis nimic. Pentru că astfel de decizii nu se pot aplica retroactiv. Noul statut va intra în vigoare odată cu hotărârea instanţei. Dar hotărârile nu au retroactivitate. Oricum, în cazul în care aplică această decizie îi voi da în judecată”, a spus Sandu. El a menţionat că vor exista contestaţii în ceea ce priveşte validitatea Adunării Generale extraordinare de sâmbătă.

„Dar vor fi contestaţii şi în ceea ce priveşte faptul că această Adunare Generală nu este statutară, pentru că nu s-a înregistrat în Registrul Federaţiilor şi Comitetul Executiv care a convocat această Adunare Generală. Vor fi contestaţii multe”, a adăugat fostul conducător al FRF.

Cookies