ARHIVA B365

Mircea Sandru are interzis pe National Arena după ce Oprescu a preluat gazonul

Luni dimineață, paznicii de la BGS i-au interzis lui Mircea Sandu să intre în incinta stadionului Arena Națională, în ciuda insistențelor celui mai înalt oficial din structurile federale ale fotbalului românesc. “Ne pare rău. Am primit ordin ca nimeni să nu intre!”, i-au spus marți dimineață, la ora 9, paznicii de la BGS lui Mircea Sandu, conform blogului lui Cătălin Tolontan

„Este uluitor ca în 2013 să se întîmple așa ceva! Noi organizăm meciul de Supercupă, care ne costă cam 100.000 de euro, nu doar chiria, ci și utilitățile, și nu pot vedea cum se prezintă suprafața de joc. Mă gîndesc să protestez prin a nu mai veni la meciuri pe acest stadion. Și voi începe, probabil, cu Supercupa. Doar la meciurile naționalei trebuie să vin”, a spus șeful FRF, perplex că nu poate intra pe stadion.

Se conturează astfel posibilitatea ca „ordinul” primit de angajatul firmei de pază să fi fost dat chiar de subordonații lui Sorin Oprescu, pe care l-au deranjat declarațiile lui Mircea Sandu din urmă cu o săptămână, referitoare la starea de degradare în care se află stadionul administrat de Primărie.

Drept urmare, Sorin Oprescu a anunțat vineri că de amenajarea gazonului de pe Arena Națională se va ocupa ALPAB, direcția din cadrul Primăriei Capitalei care administrează și stadionul în sine, în contextul în care până în prezent acesta fusese amenajat de firme specializate, plătite de FRF. 

Conform sursei citate, angajații ALPAB au trecut deja la treaba și au toaletat exteriorul stadionului, urmând a se ocupa și de gazon. Pe noua iarbă ce va fi amenajată de ei se vor  disputa trei meciuri într-o singură săptămînă: Petrolul – Steaua (10 iulie – Supercupa României), Astra – Domzale (11 iulie, preliminarii Europa League) și Steaua – Vardar (16 iulie, preliminarii Champions League). 

Accesul in incinta Stadionului National Arena este permis publicului pietonal inclusiv celor cu biciclete, role, etc. Zona de acces catre gazon este permisa doar angajatilor ALPAB care executa lucrari de intretinere si reabilitare la suprafata de joc. Nu s-a pus niciodata problema interzicerii accesului conducerii FRF, daca anunta in prealabil responsabilii ALPAB. In aceasta dimineata, in incinta stadionului se aflau mai multe echipe tehnice careexecutau lucrari de pregatire a arenei Nationale pentru competitiile sportive care urmeaza. – precizare făcută de reprezentanții ALPAB

„Stadionul asta mai are putin si da in paragina. Am avut o discutie cu primarul general si mi-a spus ca o sa dea dispozitie. Sunt maracinii cat casa, pomi uscati din 2012 in primavara, cand s-au montat inainte de cupa. Pe stadion, sa vedeti in ce hal e. Dupa ce am bagat 20.000 de euro, l-am intretinut pentru finala cupei si pentru meciul cu Trinidad, sa vedeti cum arata. Nu se poate, e un obiectiv national. Nu se poate…”, declara Mircea Sandu cu privire la starea Arenei Naționale. 

Sorin Oprescu i-a replicat: „Pe masura ce inaintezi in varsta, inaintezi in varsta. Sigur, are dreptate, numai ca acolo e o lupta de asta, de-a surda, intai cine pune iarba, cine roade iarba, cine aranjeaza”


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button