Mircea Lucescu, victimă a sistemul sanitar românesc. Operaţia a fost amânată pentru că spitalul nu avea dotările necesare

de:
09 ian. 2012
1 Afișari
Mircea Lucescu, victimă a sistemul sanitar românesc. Operaţia a fost amânată pentru că spitalul nu avea dotările necesare

Antrenorul Mircea Lucescu a fost supus ieri la amiază unei intervenţii chirurgicale pentru eliminarea cantităţii mari de lichid care s-a acumulat în cavitatea toracică. Operaţia a durat aproximativ două ore şi s-a încheiat cu bine. Mircea Lucescu ar fi trebuit însă operat cu o zi mai devreme. Pentru ca tehnicianul să poată fi operat în timp util, doctorii s-au zbătut să facă rost de instrumentele medicale adecvate intervenţiei de care avea nevoie şi, în cele din urmă, s-a apelat chiar la un medic de la un alt spital pentru efectuarea operaţiei, care a fost una destul de complicată.

„În Spitalul Universitar nu aveau instrumentar pentru această intervenţie chirugicală. Au luat din alte spitale”, au declarat pentru EVZ.ro, surse medicale, care au mai precizat: „Mircea Lucescu ar fi trebui operat cu o zi mai devreme, după cum se prezentau analizele”.

Pentru operaţie a fost adus un medic specializat în chirurgie toracică de la o altă unitate medicală, şi anume profesorul doctor Ioan Cordoş, de la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Capitală, cu toate că şi în Spitalul Universitar există acest tip de specialişti!

„Sunt însă şi alţi medici care ar fi trebuit consultaţi, cum ar fi dr. Teodor Horvat, de la Spitalul Militar. Operaţia este destul de complicată. Mircea Lucescu nu are doar patru coaste rupte, cum s-a spus, sunt mult mai multe. Familia nu poate plăti ce este nevoie pentru intervenţie, este vorba despre instrumentar special”, au precizat sursele.

Cookies